Ivan Ivanović: Nema više moje Danke

Posle smrti čuvene spikerke Televizije Beograd, voditelj i novinar Ivan Ivanović govori o detaljima njihovog desetogodišnjeg nežnog prijateljstva koje se najčešće odvijalo tamo gde je i započeto: u kafani

Vest o tome da nas je napustila Danka Novović (76) rastužila je one koji su je poznavali i voleli, ali i sve kojima je, kao voditelj Dnevnika duže od 40 godina, bila redovan gost u domovima širom bivše Jugoslavije. Žena koja je zauzela značajno mesto u istoriji Televizije Beograd obeležila je čitavo jedno vreme svojom pojavom – otmenim držanjem, savršenom dikcijom i bojom glasa. Na spisku ožalošćenih prijatelja nalazi se Ivan Ivanović (43), voditelj koji se sa Dankom družio više od decenije i koji ju je, kad joj je bilo najpotrebnije, uposlio kao spikerku u “Vestima iz budućnosti” u okviru emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”. Bio je jedan od retkih koji je znao da Danka boluje od teške bolesti i sa malom grupom “kafanskih” prijatelja ostao je uz nju do samog kraja.


 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели TV Magazin – Dnevnik (@tvmagazindnevnik) дана

– Jednako kao što je bila najveća u poslu kojim se bavila, tako je izvan njega bila veliki čovek. Kad ona uđe u prostoriju – sve se odjednom upali. Kao da je nosila sa sobom svetiljku pozitivne energije i činila da svi oko nje postanu bolje raspoloženi. Nikad nije kukala, nije se žalila, naprotiv, stalno se šalila i komunicirala sa neverovatnom lakoćom, bez ikakvog foliranja. Bila je predivna osoba, i kad bi otišla, vi biste videli da to više nije “ta” atmosfera. Sad, kad nas je napustila, verujem da će u svim ljudima koji su je poznavali ostati velika praznina.

Do poslednjeg dana Danka je bila pozitivna u vezi sa svojom bolešću i verovala je da joj je sudbina dodelila drugačije karte.

– Ona je više od godinu bila teško bolesna i mi, njeni prijatelji, borili smo se sa njom rame uz rame. Do samog kraja uz nju je bila njena prijateljica Snežana, svi smo pomagali koliko smo mogli. Danka do poslednjeg trenutka kao da nije bila svesna da odlazi, bila je uverena da može da preokrene situaciju u svoju korist. To je bio taj njen optimizam. Da u takvom stanju ima takvu energiju, to je za poštovanje. Ono što mene boli u vezi sa njom jeste tužna sudbina svih televizijskih lica i velikih novinara u ovoj zemlji: odlaze tiho, bez pažnje, i u najtežim vremenima nemaju na koga da se oslone. Možda je to teška sudbina svih nas, ali sam ja, kao neko mlađi od njih, želeo da im pružim mogućnost da se opet osete važnim. Da znaju da postoji mesto za njih dok god mogu da rade. Danka se poslednji put pojavila u mojoj emisiji u martu, posle više nije bila u stanju.

Nastavak teksta na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/Jelena Milinčić
Foto: Marina Lukić, Jelena Jovanov, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi