Ivan Bosiljčić: Pet godina braka je malo da bi se svodili bilansi


Nepisano pravilo “nikad dva dobra zajedno” bračni par Ivan Bosiljčić (38) i Jelena Tomašević Bosiljčić (33) potpuno je obesmislio svojim primerom. Jedan od najboljih domaćih glumaca i pevačica izuzetnih vokalnih mogućnosti u braku su već pet godina. Ističu da je to prekratko vreme da bi svodili balanse, dodaju da se zajednički život ne može meriti na vagi. Naravno, oboma im je najvažnije da budu zdravi i srećni, i da im kćerka Nina izraste u dobrog čoveka. Iako pažljivo doziraju pojavljivanje u medijima, pogotovo u duetu, ponekad im se “omaknu” i neke vrlo privatne poruke, poput one Ivanove da se u Jelenu zaljubio još pre 11 godina.

– Baš tako. Dok sam živ pamtiću momenat kad sam prvi put na televiziji video Jelenu kako izvodi numeru “Jutro”. Bilo je to pre 11 godina, a danas je ona moja žena – kaže glumac, a Jelena dodaje da ju je ova suprugova izjava veoma dirnula i iznenadila.

– Naravno, čim su mediji počeli da je tumače i analiziraju, malo je banalizovana. Ljubav ne treba previše analizirati. U podtekstu te poruke ja sam pronašla još jednu bitnu stvar: moj muž je mene podržao kao ženu ali i kao umetnika. Ivan je moja najveća podrška.

Čime je on vas osvojio?

Jelena: Svaki put iznova se zadivim kad gledam neku Ivanovu predstavu, posebno mjuzikl. Ako ste u prilici da odete u pozorište, molim vas učinite to.

Koliko ste se promenili od trenutka kad ste počeli da se zabavljate?

Ivan: Stari prijatelji i saradnici koje nismo videli duže vreme uvek istaknu da se nismo nimalo promenili. Oni, u stvari, žele da kažu da se nismo promenili u lošem smislu, da smo još tu, na zemlji.

Jelena: A ja primećujem da su me brak i majčinstvo mnogo promenili. Nikada se nisam osećala ostvarenije. Kažu da se to vidi na mom licu. I ja to prepoznajem.

Ko se više prilagođavao u ovih pet godina?

Ivan: Nema tu ko se više, a ko manje prilagodio. Pet godina braka je malo da bi se svodili bilansi. Život je dugačak i tek će se raspoređivati tereti i žrtve za porodicu.

Jelena: Potpuno se slažem. Zajednički život ne može se meriti na vagi.

Šta vidite jedno drugome kao najveće mane, a šta kao vrline?

Ivan: Jedna od stvari koje veoma cenim kod Jelene, a drugi ne mogu to da opaze na prvi pogled, jeste njena sposobnost da bez odlaganja i istinom razreši svaki nesporazum sa ljudima. Ona u životu nema neraščišćenih stvari. Zavidim joj na tome.

Jelena: Volim Ivanov karakter, duhovitost i duhovnost. Najviše me zadivljuje njegov odnos sa Ninom.

Za neke parove važi da s vremenom počnu i da liče jedno na drugo zbog sličnih shvatanja, jer su srodne duše. Doživljavate li sebe na taj način?

Jelena: Meni se dopada što se i razlikujemo, jer je to izuzetno korisno, na primer, za vaspitanje deteta. Ivan i ja imamo generalno usaglašene stavove oko Nine, ali i svako svoj pristup. Tako dete dobija dva ugla gledanja ili dva načina za rešavanje nekog problema. Najzabavnije je što ona uvek nađe nešto treće, neki svoj način.

Koje trenutke biste izdvojili kao najlepše u dosadašnjem zajedničkom životu, a kad vam je bilo najteže?

Ivan: Nije bilo lako u periodu kada smo se venčali, pošto smo odbili da ustupimo fotografije novinarima i uopšte dozvolimo da prisustvuju slavlju i fotografišu zvanice. Iako je tenzija bila velika oko toga i pojedine redakcije su bile na ivici da prekinu saradnju sa nama, ipak su svi na kraju ispoštovali našu želju da imamo intimno slavlje.

Jelena: Sve smo to zaboravili kada smo dobili Ninu. Ona je svojim dolaskom izbrisala sve iza nas.

Imate li običaj da jedno drugome često izjavljujete ljubav, ko je romantičniji, a ko realniji?

Jelena: Ovde bih citirala Eriha Froma. “Voleti nekoga nije samo osećanje – ono je odluka, sud, obećanje. Kad bi ljubav bila samo osećaj, ne bi postojao razlog za obećanje da ćemo se voleti zauvek”.

Ivan: Čovek je sve objasnio.

Autor: Gloria magazin/Zorica Zarić
Foto: Jelena Jovanov, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi