Iskrena ispovest Ane Mihajlovski o braku, ljubavi i porodici: Ne postoji dobar razvod, to je laž


Pre dve godine, otprilike u ovo vreme, popularno TV lice Ana Mihajlovski iznenadila je sve kada je iznenada (makar je većini tako delovalo) odlučila da se razvede od Mirka Grubina. Par koji ima ćerku Zoju (8) i sina Petra (3) stavio je tačku na sedam godina braka potpisavši papire za razvod na leto sledeće godine.

Grom iz vedra neba: Razvodi se Ana Mihajlovski

Voditeljka TV Pink, koja iz prvog braka sa vlasnikom produkcijske kuće “Emotion” Goran Stamenkovićem ima i ćerku Ivu (11), u medijima nije pričala o razvodima. Sada je prvi put otvorila dušu i to javno, na društvenim mrežama. Kako je sama priznala, pre ili kasnije morala je da se dotakne ove teme.

 – Uh, ta strašna reč – razvod – započela je ispovest Mihajlovska – Kažu bolje dobar razvod, nego loš brak. Odmah da vam kažem da ne postoji takva stvar, kao dobar razvod. Ne. Lažu oni koji to kažu, dok u sebi preživljavaju sedmi krug pakla kakav ni Dante ne bi mogao da smisli. Ali, dobro hajde, dešava se. Ljudi se zalete u današnje vreme obično posle par meseci veze. Mislimo, valjda ovo nam je šansa za happily ever after, pa se to kasnije pretvori u hell ever after, naravno ukoliko zajednica nije zasnovana na dobrim temeljima – napisala je voditeljka.

Ana Mihajlovski: Dosta mi je iznenađenja u životu

– Po statistici venčavamo se između 25 i 30, a razvodimo između 40 i 45, a kod nas, svaki četvrti brak završi se razvodom, dok je u svetu to svaki drugi. E, onda kada nas prođe ta frustracija od razvoda i ono čuveno “neću nikad više”, ta praznina koju smo imali u sebi godinama traži popunjavanje. Tada se po običaju, tako ludi, zaljubljujemo drugi put onako smrtno, smrtnije čak nego prvi put jer to je to! I to možda i jeste to, ali ono na šta ne računamo jeste to da su prvi brakovi još uvek sa nama. Taj drugi brak umnogome zavisi od toga koliko ste rešili repove iz prvog braka, a to je uglavnom nemoguće. Ako su tu deca, prvi muž je vaša porodica! Ne možete ga izbrisati gumicom, jer vašem detetu treba! E, to je ono što drugi brak ne može da podnese. Ne možete ni vi da podnesete dve porodice za hendlovanje, jednog bivšeg, jednog sadašnjeg, a kada vidite da vaše dete trpi onda vam nikakva ljubav ne pomaže, jer vam je dete nesrećno i onda koga briga za brak – iskrena je Ana.

Ana Mihajlovski: Bila bih najsrećnija da makar nekoliko žena izvuče pouku iz mog primera

– Upravo zato, po statistici drugi brakovi se završavaju čak u 70% slučajeva. Jedan razvod – OK, nije nam se dalo. Sa druge strane, dva razvoda nas teraju neminovno da se zapitamo šta nije u redu sa nama, zašto biramo loše partnere ili zašto ne možemo da sačuvamo tu svetinju? Drugi razvod je uglavnom jedna velika smrt, nešto posle čega se više nikada u potpunosti ne oporavimo, nešto što nam kaže: “OK, ja sam oštećena i to sam sada zvanično potvrdila sebi i drugima”.

Šta se dešava posle drugofg razvoda, kako deca prihvataju novonastalu situaciju, Ana je otkrila u još dva poduža teksta na društvenim mrežama.

– Prvi neuspeh uvek možemo da pripišemo situaciji, neslaganju, čuvenim nepomirljivim razlikama, drugi neuspeh moramo preuzeti na sebe ma koliko to teško bilo, kako bismo mogli nastaviti dalje izlečeni, jer ne možemo rešavati problem sa sobom ukoliko ga ne priznajemo, a ma kakvi oni bili u tim brakovima činjenica o drugom razvodu govori da ni mi baš nismo briljirale u tim prokletim muško-ženskim odnosima – piše atraktivna voditeljka i savetuje drugim ženama da razmisle:

– U svemu tome može da dođe neko ko će vam pokazati kako vi zapravo niste oštećeni jer, eto, on vas voli. Ne nasedajte!  Statistika kaže da se čak 80% trećih brakova završi razvodom. Zaustavite se! Svi zaboravljamo nešto što mi je moja svekrva rekla: “E, dete moje, niste ni svesni koliko znači u ovim godinama da čuješ kako neko diše pored tebe”. Da se razumemo, kad već zeznete dva puta, naučite da živite sa sobom – sami! Pronađite sebe u deci, karijeri, hobijima, sportu. Verovatno nikada nećete prestati da se pitate šta nije u redu sa vama, ali hej, svi smo malo drmnuti i to nas ne čini lošim osobama – završila je Ana i šaljivo dodala – Naravno, ukoliko vam je muž monstrum, ništa od ovog ne važi. Ukoliko imate hrabrosti za treći put  – “go girl”! Ja ću vala kupiti papagaja.

Autor: Gloria.rs/M.G.
Foto: Jelena Coe, ATA images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi