Humani gest Branka Lazića: Jedan čovek može da spase sedam života


Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić priključio se programu doniranja organa jer želi da pruži primer mladima, uključujući svoje kćerke Unu i Saru

Kampanji podrške programu doniranja i transplantacije organa “I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju” priključili su se brojni domaći sportisti. U društvu nekadašnjeg fudbalera Dejana Stankovića, atletičarke Ivane Španović, tenisera Nenada Zimonjića, fudbalera Zorana Tošića i trenera vaterpolo reprezentacije Dejana Savića, koji pronose humanu poruku donorstva, nalazi se i košarkaš Branko Lazić (30). U razgovoru za Gloriju kapiten Košarkaškog kluba Crvena zvezda ističe da je o zaveštanju organa razmišljao odavno, a pogotovo od kada je sa suprugom Natašom dobio dve kćerke – Saru (3) i Unu, staru osam meseci.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Branko Lazic (@10sile10) дана


– Pristalica sam doniranja organa. Rado sam se odazvao pozivu da učestvujem u kampanji, koja se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, jer je reč o humanoj akciji. Tada sam saznao da je jula 2018. usvojen Zakon o presađivanju ljudskih organa i da smo svi postali donori, kao i da ako neko neće da donira organe, onda mora da potpiše izjavu o tome. Želim da ljudi bolje shvate o čemu je reč jer mnogi ne razumeju važnost ove teme – ističe košarkaš.

Za Lazića je poražavajuće što Srbija na milion stanovnika ima samo tri donora.

– Našoj zemlji je potrebno deset donora na milion stanovnika. Možemo da dostignemo tu brojku i premašimo je. Drago mi je što sam deo kampanje koja igra na kartu rezultatskog takmičenja sa susednim zemljama, jer poznato je da je srpski inat poseban i da nećemo dozvoliti da neke zemlje budu bolje od nas i da gubimo – ukazuje sportista i podseća da Hrvatska na milion stanovnika ima 37 donora, Slovenija 19 a Mađarska 17.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/Ivan Aranđelović
Foto: Jelena Jovanov, ATA images, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi