Grejs Keli: Princeza u zlatnom kavezu


Pre 35 godina, 14. septembra 1982, u saobraćajnoj nesreći, pod još uvek misterioznim okolnostima, stradala je princeza Grejs Keli, supruga princa Renijea, kneza Monaka.

Princeza Grejs Keli je bila simbol savršene lepote, a evo kako izgleda njena unuka (foto)

Jedna od najlepših žena koje su ikad zaigrale u holivudskim filmovima bila je muza Alfreda Hičkoka. Možda najbolju ulogu dala je u njegovom filmu ‘Prozor u dvorište’.

Odrekla se blistave karijere i 18. aprila 1956. udala se za princa državice na Azurnoj obali. Ubrzo su je prozvali ‘princeza u zlatnom kavezu’. Rodila je troje dece, kćerke Karolinu i Stefani i sina Alberta.

Stefani je bila sa njom kobnog 13. septembra 1982. kad se Grejs svojim kabrioletom spuštala niz serpentine u Monako. U jednoj krivini, na istom mestu gde je snimljena scena iz njenog filma ‘Drž’te lopova’, doživela je moždani udar i izgubila kontrolu nad vozilom, koje se prevrnulo i sletelo u provaliju. Princeza Stefani je u tom karambolu ispala iz kola i ostala živa, dok je Grejs sutradan izdahnula u bolnici.

Umrla je mesec dana pre svog 53. rođendana, a na sahrani su se okupile mnoge ugledne ličnosti iz sveta kulture i pripadnici evropskih dvorova. Za kovčegom su skrhani išli princ Renije i starija kćerka Karolina.

 

Autor: Gloria magazin/Aleksandar Ostojić
Foto: Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi