Godine pada Heder Loklir: Od popularne Amande do droge, lečenja i duševne bolnice


Poslednji u nizu incidenata koji je izazvala nekadašnja zvezda serija ‘Dinastija’ i ‘Melrouz plejs’ završio se njenim ko zna kojim po redu hapšenjem i upućivanjem na lečenje u duševnu bolnicu

Fotografija iz policijske kartoteke snimljene sredinom juna

Neviđena drama odigravala se 17. juna ujutro u kalifornijskom gradiću Tausand Ouks. U svojoj luksuznoj vili bila je glumica Heder Loklir (56), zvezda serija “Dinastija” i “Melrouz plejs”. Potpuno van sebe, pretila je da će se ubiti. Njeni roditelji Vilijam i Dajana na prvi poziv komšija došli su najbrže što su mogli da nekako urazume kćerku. Umesto toga, ona je udarila oca, a majku počela da davi. Žena se nekako iščupala iz neprijatnog zagrljaja pomahnitale kćerke i uspela da pozove 911. Policajci su brzo stigli i odveli glumicu u duševnu bolnicu.

Lekari se bore za život zvezde “Dinastije”: Nakon pokušaja samoubistva Heder Loklir se predozirala

Heder je pretila da će se ubiti iz pištolja, ali kasnijom pretragom u kući nije pronađeno nikakvo oružje. Samo arsenal lekova i droge. Što u njenom slučaju nije ništa neuobičajeno.

U seriji “Melrouz plejs” partner joj je bio Džek Vagner, s kojim je desetak godina kasnije bila u vezi

Ovo je već drugi ovogodišnji incident koji je napravila nekadašnja zvezda američkih sapunica. Popularna kao Amanda Vudvard, lik iz serije “Melrouz plejs” koji je tumačila u 199 epizoda između 1992. i 1999, početkom ove godine već je napravila jedan skandal. Zapravo, jedan u nizu poslednjih godina. U februaru 2018. napala je u kući svog dečka, koji nije identifikovan ali se pretpostavlja da je reč o njenoj srednjoškolskoj ljubavi Krisu Hajseru, s kojim se u poslednje vreme intenzivno viđa. Ponovo su komšije alarmirale policiju jer su čule buku i pretnje, a kad su policajci došli, Heder je napala i jednog od njih. Navodno mu je zapretila da će pucati u njega ako se još jednom usudi da joj pređe prag. Ubrzo je savladana i poslata na psihijatrijsko posmatranje, a policija ni tada u njenoj kući nije pronašla vatreno oružje. Prava je sreća što ga nije imala uz sebe, jer u stanju u kome je bila nije isključeno da bi ga i upotrebila.

SKLONOST KA MUZIČARIMA

U oba slučaja u smirivanju glumice aktivno je učestvovala Ava Sambora, njena 20-godišnja kćerka iz braka sa Ričijem Samborom, gitaristom benda Bon Jovi. Ona se bavi modelingom, a i njeni baba i deda, Samborini roditelji, dolaze često na psihijatrijsku kliniku da umire bivšu snahu.

Sa kćerkom Avom Samborom, koja je model

Kćerka Ava je krenula maminim stopama, bar što se karijere tiče. I Heder je počela kao model dok je ranih osamdesetih studirala na Univerzitetu UCLA. Ubrzo se manula knjiga i predavanja i postala autentična muza TV producenta Arona Spelinga. On ju je ubacio u megapopularnu seriju “Dinastija”, potom i u sledeće svoje projekte. Čak je 2002. zaradila dve nominacije za Zlatni globus, za ulogu u seriji “Spin City” (uz Majkla Džeja Foksa i Čarlija Šina). Poslednju ulogu ubeležila je 2016.

Heder Loklir hospitalizovana: Glumica u nervnom rastrojstvu pokušala da oduzme sebi život

Glumica je pokazivala izrazitu sklonost ka muzici pa se 1986. udala za Tomija Lija, bubnjara grupe Motley Crue. Bili su u braku do 1993, a već sledeće godine Heder se u Parizu venčala sa još popularnijim muzičarem Ričijem Samborom iz benda Bon Jovi. Tri godine kasnije dobili su kćerku Avu. Razveli su se 2007, posle čega je Loklirova viđana u društvu Džeka Vagnera, svog partnera iz serije “Melrouz plejs”. Čak su se i verili, ali su raskinuli jer se već uveliko nervno rastrojena Heder ponovo zaljubila. Najpre u svog plastičnog hirurga, a kasnije i u srednjoškolskog kolegu Krisa Hajsera, koji je bio te sreće da ona nije imala pištolj pri ruci inače bi zimus glavom platio tu ljubavnu vezu.

Ostavljeni i poniženi u javnosti: Najbrutalniji holivudski raskidi

Godine pada

Poslednjih godina psihička labilnost Heder Loklir povećavala se s količinom alkohola i narkotika koje je unosila u sebe, kao i zbog događaja na koje nije bila spremna.

2006: Posle 11 godina braka podnela je zahtev za razvod od Ričija Sambore, koji ju je prevario s njenom koleginicom i dobrom drugaricom, glumicom Deniz Ričards.
2007: Počela je da se zabavlja sa Džekom Vagnerom, s kojim je glumila u seriji ‘Melrouz plejs’.
2008: U februaru te godine neko od komšija pozvao je policiju jer je pretila da će izvršiti samoubistvo. U septembru je uhapšena jer se sumnjalo da vozi pijana i drogirana, posle čega je završila na klinici u Arizoni lečeći se od zavisnosti i depresije.
2009: Uhvaćena da vozi bez dozvole, provukla se sa novčanom kaznom.
2010: Uhapšena je jer je autom oborila znak za zabranu ulaska u pešačku zonu u kalifornijskom gradu Vestlejku. Poslata je na 30-dnevni program odvikavanja.
2011: Verila se sa Vagnerom, a ubrzo su raskinuli veridbu.
2012: Hederina sestra je zvala policiju jer je glumica bila nasilna pod dejstvom pilula. Zadržana je u zatvoru jedan dan.
2013: Počinje da se zabavlja sa svojim plastičnim hirurgom Markom Menijem.
2016: Posle raskida sa Menijem obnavlja srednjoškolsku vezu sa Krisom Hajserom.
2017: Godinu je počela na klinici za odvikavanje, a u septembru je ponovo uhapšena jer je kolima sletela u jarak. Prevezena je u bolnicu, ali nije bila ozbiljnije povređena.
2018: U februaru je optužena za porodično nasilje i uhapšena. Tada joj je zabranjeno da do kraja života poseduje vatreno oružje.

Autor: Gloria magazin/ Aleksandar Ostojić
Foto: Guliver/ Getty images/ Cover images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi