Gala Videnović: Gluma mi nije nedostajala


Tokom dve i po decenije koliko je nije bilo u velikim filmskim i serijskim projektima glumica Gala Videnović posvetila se vaspitavanju sinova Demijana i Pavla i dobijanju diplome međunarodnog instruktora joge

Film “Bal na vodi” iz 1985. goidine proslavio je Galu Videnović

Glumica Gala Videnović (49), koju je publika zapamtila kao neponovljivu Mirjanu Ester Živković iz filma ‘Bal na vodi’, šarmantnu Natašu u koju se zaljubljuje Nikola Kojo u ‘Žikinoj dinastiji’ i Draganu u kultnoj TV seriji ‘Metla bez drške’, posle duge pauze zaigrala je u novoj hit domaćoj seriji ‘Pet’. Ona je Katarina-Kaća, jedna od pet neustrašivih, modernih žena u priči sa kriminalističkim zapletom koja je veoma zaintrigirala gledaoce.

Kao Ester u filmu “bal na vodi”

Gala je tokom godina samovoljnog izgnanstva iz glume sa suprugom, rediteljem Vladimirom Aleksićem dobila sinove Demijana i Pavla. Na pragu šeste decenije izgleda odlično, poslednjih desetak godina vežba jogu i meditira, a u razgovoru za Gloriju otkrila je zbog čega često boravi u Americi, zašto je odlučila da prihvati ulogu u seriji, koliko joj je slava u tinejdžerskom dobu donela, a koliko odnela.

Šta vas je u seriji “Pet” privuklo da se ponovo vratite glumi?
Scenario. Dobra filmska priča. Sviđa mi se kako ste formulisali pitanje: šta me je privuklo da se “ponovo vratim”. Glumi se vraćam svaki put kad osetim da to ima smisla.

Rekli ste da ste scenario pročitali za samo dva dana. Čime vas je osvojio?
Odličan triler. Pet glavnih junakinja. Nisam do sada pročitala scenario ni videla film sa pet žena koje su glavni likovi. Bilo mi je intrigantno da čitam. Onda sam videla da su likovi prepoznatljivi, a situacije zanimljive. Priča je beogradska, ali moguća bilo gde u svetu.

Kako ste se snašli na snimanju?
Kao i na svakom drugom snimanju godinama unazad. Teški su bili uslovi, radilo se i po dvanaest sati dnevno. Bilo je mnogo improvizacije, snalaženja na licu mesta.

U seriji “Pet” glumi Katarinu-Kaću

Dopadaju li vam se reakcije publike i planirate li da igrate malo češće?
Reakcije publike su, koliko pratim, više nego dobre. Nas pet smo, izgleda, odgovorile zadatku. Da li ću glumiti češće zavisi od ponuđenog materijala. Ako me pitate da li planiram, ne planiram, nego se uključujem u ono što mi se dopada.

Da li joj je gluma nedostajala poslednjih godina Gala je otkrila za “Gloriju”, o tome pročitajte u nastavku

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/ Tanja Nikolić
Foto: Gloria magazin/ Jelena Jovanov
Podelite sa prijateljima:
Tagovi