EKSKLUZIVNO Stana Katić: Ponosna sam na srpsko poreklo


Holivudska glumica naših korena, zvezda planetarno popularne serije ‘Castle’, u prvom intervjuu nekom mediju iz Srbije ističe da bi veoma volela da zaigra u domaćem filmu i da joj je ajvar omiljena hrana

Najuspešnija glumica srpskih korena u Americi Stana Katić (40), domaćoj publici poznata po krimi seriji “Castle”, potpuno je atipična za holivudske pojmove: od četvrte godine znala je da će biti glumica, roditelji su je kao dete usmerili na učenje klavira i baleta, a trenirala je i karate. Kako je jednom otkrila, volela bi i da nauči da repuje. Rođena je u kanadskom gradu Hamiltonu, gde su njeni roditelji Petar i Rada stigli iz Dalmacije. Otac je poreklom iz Vrlike, a majka iz okoline Sinja. Stana je više puta izjavljivala da ima i srpske i hrvatske korene, kao i da neki članovi njene familije potiču iz Crne Gore.

Na velikom ekranu debitovala je 1999. godine u kratkom filmu “Acid Freaks”. Usledilo je još nekoliko ostvarenja, između ostalih i “Feast of Love” iz 2007, u kom je glumila uz oskarovca Morgana Frimana. Igrala je i u nekoliko serija, poput “24”, “ER”, “CSI: Miami”, “The Unit”, ali ju je tek uloga detektivke Kejt Beket u serijalu “Castle”, gde joj je partner bio Nejtan Filion, proslavila širom sveta. Trenutno snima seriju “Absentia” u Bugarskoj.

Glumica se trudi da privatni život drži daleko od očiju javnosti, zna se da se 2015. godine udala za dugogodišnjeg dečka Krisa Brkljača, biznis konsultanta srpskog porekla, i to dan posle svog 37. rođendana. I da je veliki borac za očuvanje planete.

S obzirom na to da ima srpske korene, koje nikad nije zaboravila, i rodbinu u našoj zemlji, Stana bar nekoliko puta godišnje dolazi u Beograd. Nedavno je bila na otvaranju nove sezone Beogradske filharmonije. Bilo je to rođendansko iznenađenje za njenog brata Marka, koji živi u srpskoj prestonici.

Dolazim u Beograd moglo bi se reći redovno. Ovde imam mnogo rođaka. Uživaju da me vode po lokalnim restoranima i upoznaju sa kulinarskom scenom. Ali iako sam u Beogradu doživela izuzetne noći bogate trpeze, ipak su u mom pamćenju i srcu najviše ostali urezani momenti povezanosti sa ovdašnjim ljudima.

Ostatak ekskluzivnog intervjua sa Stanom Katić pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 8. oktobra!

Autor: Gloria magazin/ Tanja Nikolić
Foto: Guliver/ Getty images/ Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi