Ekskluzivno Igor Milanović: Ivanina ljubav me je spasla


Proslavljeni vaterpolista Igor Milanović posle smrti supruge, kada je ostao sam sa dve kćerke, emotivno se zbližio sa Ivanom Đakonović, koja mu je vratila veru u život

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista svih vremena, ništa manje uspešan i kao trener, ali i jedna od nezaobilaznih figura beogradskog noćnog života osamdesetih i devedesetih Igor Milanović (53) otvorio je novo profesionalno poglavlje. Od ove sezone biće na čelu Vaterpolo kluba Crvena zvezda. A u intimnom životu desila mu se gotovo filmska priča. Posle iznenadne smrti supruge Nataše, kada je ostao sam sa dve male kćerke, Irinom (13) i Isidorom (10), u njegov život ušla je Ivana Đakonović, koja je do tada bila prijateljica njegove supruge, zgodna Cetinjanka, profesorka italijanskog jezika, koja drži i časove tenisa. A onda se među njima rodila ljubav.

Ivana i Igor prvi put otvaraju vrata svog doma jednoj novinarskoj ekipi. Kažu da ovog leta neće imati klasičan odmor jer Igoru to preuzete trenerske obaveze ne dozvoljavaju, trenutno pravi strukturu tima i kalendar za novu sezonu. Devojčice će na more u Budvu, kod ujaka.

Igor otkriva da se poslednjih godina intenzivno bavi proučavanjem teorija koje naučno dokazuju postojanje Boga, istinitost Svetog pisma, i preporučuje predavanja profesora Tomislava Terzina, Radiše Antića, Frederika Milera na jutjubu. Spreman je da do detalja obrazlaže teoriju o višoj inteligenciji ili apsurdnost teorije evolucije.

Šta vam nedostaje odavde kada ste u svetu, a šta vam fali ovde iz sveta?

– Dok sam bio mlađi, dok sam igrao, to je bila posebna perspektiva života. Prijali su mi Zagreb, Rim, Barselona, Budva, Malta… Taj eksplozivan život pun izazova, iznenađenja, radoznalosti, iskušenja, kako sportskih, tako i vansportskih. Voleo sam taj brzi ritam i uživao sam u pronalaženju novih prijatelja, mesta za zabavu, a opet i novih izazova. Taj život po Evropi i staroj Jugoslaviji činio me je jačim i davao mi je snagu da se iznova pokazujem i dokazujem u svakoj novoj sredini. Sada sam srećan što sam se vratio kući, što će mi radno mesto biti u Beogradu, što ću imati više vremena za decu, Ivanu, prijatelje, i zahvalan sam što mogu po ceo dan da budem u trenerci.

Nastavak teksta na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3   /   4
Autor: Gloria magazin/Aleksandar Đuričić
Foto: Jelena Jovanov
Podelite sa prijateljima:
Tagovi