Džoni Dep: Od raja do pakla i nazad

Posle razvoda od supruge Amber Herd, za dlaku izbegnutog bankrota i gubitka većeg dela bogatstva od 650 miliona dolara, holivudska zvezda Džoni Dep podvukao je crtu i 55. rođendan dočekuje oporavljen od životnih poraza


Jedan od najpopularnijih glumaca Holivuda Džoni Dep (55) ostavio je iza sebe najteži period u životu. Posle za dlaku izbegnutog bankrota i gubitka većeg dela bogatstva vrednog 650 miliona dolara, kao i razvoda od glumice Amber Herd, s kojom se još tuži, podvukao je crtu i krenuo iz početka. Da se oporavio i od otkaza iz “Pirata s Kariba”, koje je proslavio neodoljivom ulogom Džeka Speroua, pokazao je nedavno u Beogradu, gde je snimao dramu “Minamata”. Ta istinita priča o fotografu Vilijamu Smitu koji je razotkrio trovanje živom stanovnika grada Minamata u Japanu toliko ga je zaintrigirala da je odlučio da producira film i rizikuje da izgubio i ono što mu je preostalo.

Nakon 1992, kada je kao superkul glumac bio na FEST-u i svirao s Partibrejkersima u SKC-u, i 2010, kada je kao jedan od najpopularnijih glumaca sveta bio gost Emira Kusturice na Mećavniku, prilikom treće posete Srbiji fokusirao se na posao. Nije se provodio po klubovima, što bi se očekivalo od zvezde njegovog kalibra, već je snimao, svirao gitaru u hotelu i tek retko izlazio do jednog restorana na večeru. Kontakt s novinarima, naravno, nije želeo, i vešto se krio. Predstavnike medija izbegava gde god da se pojavi jer ne želi da komentariše sudski spor koji vodi sa bivšom suprugom, koja ga optužuje za nasilje u porodici, a on uzvraća kontratužbom za klevetu.

Sledeći korak u našem odnosu bio je: “U kuću ćeš ući otvorenih očiju, a izaći sklopljenih”. Nisam mogao da podnesem svakodnevnu bol koju mi je Amber nanosila – opisao je u ispovesti magazinu Rolling Stone najgore trenutke tokom 2016. kada je njegov brak sa glumicom doživeo krah, novac ispario a majka Beti Sju preminula od raka.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 3. juna!

Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Guliver/ Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi