Dušan i Andrijana Borković: Sofia je tatina ćerka, ne plače samo dok se vozi kolima


Otkada su pre šest meseci dobili kćerku, najbolji srpski automobilista Dušan Borković i njegova supruga Andrijana trude se da svaki sekund provedu sa naslednicom, po cenu da je vode na tatine trke

Srce tatino: Prva fotografija Dušana Borkovića sa mezimicom (foto)

Rođenje naslednice pre šest meseci, kojoj je mama Andrijana (32), menadžer tima Borković, izabrala ime Sofia, najboljem srpskom automobilisti Dušanu Borkoviću (34) donelo je uzbuđenje veće od svih adrenalinskih skokova na stazi. Porodica Borković je funkcionalna uprkos proširenju.

Vas dvoje ste stalno na točkovima. Vodite li i Sofiju sa sobom?
Dušan: Sofia je obavezan član tima Borković. Već je bila na prvoj trci sezone na Hungaroringu i vodićemo je, naravno, na sve trkačke vikende i putovanja sa nama. Dugo smo je čekali i ne nameravamo da se razdvajamo od nje.
Andrijana: Kao i kod svake bebe, nikada se ne zna kakvo će joj raspoloženje biti. Na prvoj trci je bila sjajna i podržavala je tatu preko dana, a mučila mamu noću. Jedina velika promena jeste ta što tokom takmičenja spavamo odvojeno, jer Dušan zbog koncentracije mora maksimalno da se naspava. Ja još i mogu svoj deo posla da obavljam neispavana.

Sofia uskoro puni šest meseci. Jeste li se oboje uhodali u roditeljske obaveze?
Dušan: Dok nije počela sezona, sve obaveze smo delili napola. Trudio sam se da pomognem supruzi oko svega, pogotovo posle porođaja jer je imala carski rez. Otkako je krenula sezona, zbog pojačanog intenziteta priprema pred svaku trku, Andrijana je najveći deo brige oko naše kćerke preuzela na sebe. Trudim se da, i pored svega, maksimalno budem tu za obe, a kupanje i jutarnje i večernje igranje ne propuštam ni za šta na svetu. To su naši mali rituali pre, u vreme i posle trka.
Andrijana: Rado smo prihvatili sve roditeljske obaveze i uživamo u svakom trenutku. Sofia je sada u periodu kada su promene i napredovanje vidljivi gotovo svaki dan, pa ponekad imamo utisak da smo se taman uhodali u jednoj fazi, a ona je već uskočila u drugu, i onda idemo sve iz početka. Ali sve je to predivno. Dušan je sjajan otac i pored njega mi nije potrebna ničija pomoć sa strane, iako je cela naša porodica na raspolaganju za sve što nam treba. Baka, ujak i tetka nam pomažu, pogotovo od kada je počela nova TCR sezona, kako bismo oboje mogli da obavljamo svoje poslove, a da naša kćerka bude maksimalno zbrinuta i okružena ljubavlju i pažnjom.

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Mirjana Tasovac
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi