Đurđa Tešić: Ljubomora je mračna strana ljubavi

Pozorišna rediteljka, dobitnica nagrade ‘Ljubomir Muci Draškić’ za predstavu ‘Ovaj će biti drugačiji’, u intimnoj abecedi otkriva zbog čega je ljubomora mračna strana ljubavi, kako čamac vodi ka slobodi i zašto sve češće veruje intuiciji

a Auto-tune, neprijatan zvuk današnjice. Ambicija, snaga i moć da želju sprovedeš u delo. Zavisi kakve želje imaš. Najčešće smo žrtve pogrešnih ambicija pogrešnih ljudi. Atelje 212, mesto gde od malih stvari nastaju velike.


b Beograd. Pod B je uvek Beograd. Grad koji volim, grad mog detinjstva, moje mladosti, grad u kome sam odlučila da živim. U poslednje vreme neprepoznatljiv. Razrušen. Skrnavljen. Uneređen. Unakažen. Budućnost, važna reč na slovo B. Pitam se, ima li je za našu decu?

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели djurdja tesic (@djurdjatesic) дана

c Slovo C podsetilo me na nadimak Cobe našeg dugogodišnjeg predsednika Slobodana Miloševića. On je, srećom, prošlost. Ali vidim da postoji nova zvezda sličnog nadimka – Coby, koji kao da je ispao iz ratnih devedesetih. On je, nažalost, sadašnjost. I slušaju ga milioni mladih. To me plaši i brine.

č Čovek. Sa svim nesavršenostima, željama, strastima, ambivalentnostima, sukobima, žudnjama, odlukama. Čast. Čamac – mali prostor, ali vodi ka slobodi. “Černobilj”, odlična serija o odnosu čoveka i sistema.

ć Ćumur. Sam po sebi nevažan, ali neophodan za nešto važno – roštilj sa prijateljima.

d Dijagnoza, nije lako utvrditi je, a može biti veoma opasna ako se ne primeti na vreme. Digitalizacija, trebalo bi da olakša svakodnevni život. Kod nas još ne olakšava. Naprotiv. Ne razumem zašto. Diploma, nikad više i lakše stečenih diploma.

dž Džombe. Na putu. Na auto-putu!

đ Đango. Borac za pravdu na neverovatan način.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Dalibor Danilović, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi