Dragana Katić: Divno je kad shvatite da u zrelijim godinama možete da volite bez zadrške


Iako je verovala da joj se u njenim godinama ne može desiti istovremeno nežna i strasna romansa, voditeljka je skoro godinu u vezi sa izuzetnim muškarcem čiji identitet još ne želi da otkrije

Da za pravu ljubav nikad nije kasno, uverila se i Dragana Katić (53) koja na Televiziji Prva vodi emisiju istovetnog naziva. I dok “Nikad nije kasno” živi svoju četvrtu sezonu, njena veza je prilično mlađa, otpočela je pre nepunu godinu. Ali njoj mnogo više od vremenskih okvira, fizičkog izgleda, godina i profesije novog partnera znači to što je konačno pronašla muškarca pored kojeg su pale sve njene maske.

Dragana Katić: Prošla sam kroz bolan period, ali nisam dozvolila da padnem na dno

– Unutrašnji osećaj mi je rekao – da, to je on, a taj signal me je uvek nepogrešivo vodio kroz život, i kad su mi se dešavale lepe i manje lepe stvari – kaže Dragana i nastavlja: – Osvojila me je njegova muževnost, nežnost, spremnost da me razume i podrži. Odnosno, to što je uspeo da vidi da iza maske koju nosim postoje osobine koje teško pokazujem. Mislim pre svega na ranjivost, emotivnost, potrebu da u muškarcu prepoznam oslonac. Jer bez obzira na to koliko godina da ima žena, kao i koliko je ostvarena u profesiji, materinstvu, u njoj postoji devojčica koja se nada princu sa čarobnim štapićem. Muškarcu koji će je tretirati na pravi način. Jednog takvog sam pronašla i srećna sam zbog toga.

Otkriva nam da joj uopšte nije bio presudan fizički izgled.

– U ovim godinama spoljašnjost nema dominantnu ulogu, nije mi bitno da li je neko dobro obučen i je li frajer. To je nešto što je davno završeno. Sad mi je važna lepota muškarčeve duše, način na koji se ophodi prema meni i drugima, lepota njegovih životnih stavova.

Dragana Katić: Njena tajna mladolikog izgleda (foto/video)

Dama koja svoj ljubavni život vešto krije od medija čak ni sinove, dvadesetogodišnje blizance Bobana i Bojana, nije upoznavala sa svojim partnerima. Sada je napravila izuzetak.

– Uvek sam imala potpuno otvoren odnos sa sinovima, oni me podržavaju kao što i ja njih podržavam. Često poslušam njihov savet, baš kao i oni moj. Tako smo funkcionisali od početka i baš zato smo mogli da izgradimo ovakav odnos. Njima je najvažnije da sam ja srećna i poštuju moj izbor.

Pošto je partner obasipa cvećem i pažnjom, ne čudi što blista. Toliko da je ovog leta postala živi dokaz izreke kako je žena najlepša kad je zaljubljena i voljena.

– Prijatelji i kolege su primetili da sam se prolepšala i svi mi to kažu, a mnogi me otvoreno pitaju jesam li nešto radila na licu. Na to im samo poručim da se zagledaju u moje oči pa će im sve biti jasno. Jer, ljubav se ne može sakriti.

VOLETI BEZ ZADRŠKE

Ipak, koliko god da uživa u novoj ljubavi, ne bi se udala kad bi je partner zaprosio.

– Ne razmišljam uopšte u tom pravcu. Upravo to je velika prednost mojih sadašnjih godina u odnosu na mladost. Brak je apsolutno poslednja stvar kojom bih se opterećivala, potpuno nebitna. Važno je da nešto postoji, da teče i da mi je iz dana u dan sa tom osobom sve lepše. Ja sam samostalna žena, ostvarena, finansijski nezavisna, radim posao koji volim, imam odraslu decu, ne moram time da se opterećujem. Ljubav mi se dogodila iznenada i neočekivano, kao što se takve emocije uvek i dešavaju. Divno je kad shvatite da u ovim, zrelijim godinama možete da volite bez zadrške. Bog me je pogledao što mi se ovakva veza dogodila baš u ovom trenutku.

Dragana Katić: Ljudi su spremni da zbog ljubavi idu na kraj sveta, ja – ne

Na pitanje da li to znači da je bila u fazi kad je sumnjala da ljubav postoji, bar onakva kakvoj je težila, sasvim iskreno odgovara da jeste.

– Zaista sam mislila kako nam je svima predodređeno da u skladu sa određenim godinama smemo samo da vodimo računa da smo ostvareni u profesiji, materinstvu, da su nam deca živa i zdrava, da ih izvedemo na pravi put. Ubeđena kako je i sa mnom to slučaj, sebe sam zatvarala za nove susrete, poznanstva, ljubavi. Kad sam upoznala sadašnjeg partnera, spoznala sam da ne postoji pravilo po kome se i u ovim godinama ne mogu osećati lepo, voljeno, isto onako kao što je to bio slučaj kad sam imala dvadeset ili dvadeset pet. Samo sad je mnogo lepše jer nema pritiska da veza mora da se formalizuje, kao ni potrebe da ta ljubav dobije zvanična i nezvanična priznanja. Jednostavno, zahvalna sam na tome da sam ponovo voljena i da volim, a da pritom ne moram da se opterećujem koliko će trajati – kaže Dragana.

Autor: Gloria magazin/Zorica Zarić
Foto: Zoran Kuzmanović Munja, Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi