Dragan Jovanović: Kad neko dobacuje iz gledališta, izvedem ga na pozornicu


Hit predstava “Dobrodošli u Srbiju” Dragana Jovanovića slavi veliki jubilej! Komad za koji se uvek traži “karta više” biće odigran 350. put u večeras u 20h na sceni Zvezdara teatra.

Dobrodošli u Srbiju” čiji je autor teksta i nosilac glavne uloge Dragan Jovanović, jedna je od najtraženijih predstava Zvezdara teatra za koju interesovanje publike ne prestaje ni nakon jedanaest godina od premijere. Broj gledalaca koji su pogledali ovu predstavu bliži se neverovatnoj cifri od 95 000, a popunjenost sale je čak 95%.

Predstava “Dobrodošli u Srbiju” slavi veliki jubilej – 350. izvođenje

– I za mene je to fenomen. Ljudima je zanimljivo, verovatno je to neka razmena energije koja je predstavu održala sve ove godine. Sklopila se jedna lepa priča iz koje nešto može i da se zaključi i nauči – objašnjava Dragan Jovanović za “Novosti”. – Publika reaguje kako gde, svaki kraj ima nešto karakteristično, obično ljudi najviše vole deo predstave koji je posvećen selu.

Dragan Jovanović je čuven po svom jedinstvenom, duhovitom i karakterističnom scenskom izrazu. Kao vlasnik agencije, Jovanović vodi putnike (publiku) na nesvakidašnje putovanje kroz Srbiju, a goste dočekuje u maniru pravog dobrog domaćina. Autor ističe da je i sam iznenađen što, posle više od jedne decenije, ništa u predstavi nije morao da menja – osim nekoliko rečenica.

– Sudeći po tome, ništa se značajno nije promenilo. Reč je o kabareu koji dozvoljava kontakt s publikom. Dešavale su se razne situacije. Recimo, jednom je u Beogradu mladić poželeo da zaprosi devojku tokom izvođenja i to je uradio na sceni. Ponekad, kad neko dobacuje iz gledališta, izvedem ga na pozornicu i kažem: “Sad imaš priliku, ja odoh da popijem kafu.” Obično se čovek zbuni, a mi predstavu nastavimo dalje. U svakom slučaju, publika je ta koja je drži, sala je ispunjena do poslednjeg mesta i ja nemam prava da kažem “dosta je bilo”…

Jovanović kaže da su proteklih godina “Dobrodošli u Srbiju” najčešće igrali na matičnoj sceni, ali i da su putovali po zemlji.

– Posebno je dirljivo u dijaspori. Publika reaguje emotivno, prepuna je ljubavi. U predstavi pronalaze razloge zašto su otišli, ali i zašto bi se vratili. Inače, u međuvremenu, na sceni se izmenila čitava jedna generacija devojaka koje učestvuju u predstavi: nekadašnje studentkinje postale su žene i majke, sada su na pozornici neka druga mlada lica. Sve ostalo je isto– rekao je Jovanović za “Novosti”.

Autor: Gloria.rs
Foto: Gloria magazin/Luka Barović, Antonio Ahel/Ata images, promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi