Dragan Jovanović: Bio bih dobar sportista da me umetnost nije odvukla na drugu stranu


Harizmatični pedesetogodišnji glumac odigrao je mnoge role u filmovima i tv serijama, i dočarao brojne likove na daskama pozorišta. Ipak, malo je poznato da je Dragan Gagi Jovanović u tinejdžerskim danima imao ozbiljne planove vezane za sportsku karijeru.  A onda se uverio da dve velike ljubavi, kao što su gluma i sport, ne idu zajedno.

– Mislim da bih bio dobar sportista da me umetnost nije odvukla na drugu stranu. Fudbal sam trenirao od jedanaeste do sedamnaeste godine. I išlo mi je dobro. Međutim, obuzimala me je i kreativnost, pa sam sa 15 godina osnovao amatersko pozorište i igrao Kaligulu. Sam sam pisao, režirao, glumio.

Tako sam počeo da zanemarujem fudbal. Nisam redovno odlazio na treninge. Osetio sam da me neka veća sila vuče prema pozorištu. Postao sam glumac, ali sport nisam ostavio. Ovde u blizini su tereni za tenis, na kojima se okuplja lepa ekipa sa kojom sam počeo da igram još 2000. godine. Sve su to zanesenjaci kojima je sport, kao i meni, postao odušak. Preko puta terena na kojima smo svakodnevno nalazi se Institut “Simo Milošević”, što je dobro s obzirom na naše godine – otkrio je popularni Gagi u razgovoru za magazin “Gloria”.

Autor: Vesna Čađenović
Foto: Antonio Ahel/AtaImages
Podelite sa prijateljima:
Tagovi