Đorđe David – roker na sceni, domaćin u kući: Odlazak na pijacu mi dođe kao terapija


Poznati roker, pevač benda “Death Saw” Đorđe David (52) i danas ima iste navike u ishrani kao u detinjstvu. Čak nije proširio ni repertoar jela koja je naučio da sprema kao klinac, ali zato vreme ručka ume da pretvori u pravu zabavu, naročito od kada je sa suprugom Anom dobio kćerkicu Stašu.

– Nisam se izveštio u pripremi bebećih obroka. Tašta to radi najbolje, nemam mnogo vremena, a i izvlačim se od takvih obaveza. Ali zato uživam da hranim Stašu. Ona tačno zna kada je vreme ručka jer imamo svoj mali ritual pre toga. To iskustvo kad čovek hrani svoje dete uvek je posebno.


Budući da je ljubite slatkiša, postao je i majstor za piškotu i keks tortu. Čari obilaska tezgi otkrio je tek pre nekoliko godina, i sada ne može da zamisli kupovinu bez odlaska na pijacu.

– Nisam imao naviku da idem na pijacu jer mi nisu bile privlačne, delovale su mi zapušteno i prljavo. Danas su mnoge beogradske pijace sređene i vidim kako ih posećuju žene i devojke doterane kao da idu na promenadu. Valjda i taj novi ambijent budi želju u ljudima da dođu isto tako uredni i lepi. Naš gitarista Aleksandar Mitrović Tomi, inače vrstan kuvar, često mi je pominjao svoje pijačne avanture. Pre nekoliko godina rekao sam mu da i mene povede da vidim u čemu je stvar. Odveo me je na Banjičku pijacu, i oduševio sam se. On tamo kupuje sve domaće od naših seljaka: sok od paradajza, turšiju, salate, sireve, meso. Jedno vreme išli smo zajedno u nabavku dva-tri puta nedeljno. U početku smo privlačili pažnju jer smo obojica imali dugu šatiranu kosu i tetovaže, ali s vremenom su se prodavci navikli na nas. Ljudi koji rade za tezgama imaju potpuno drugačiju priču i mene razgovor s njima opušta. Odlazak na pijacu mi dođe kao terapija. Uvek nešto kupim, makar običnu pamučnu majicu koju isti dan ponesem u teretanu.

Autor: Gloria magazin/Mirjana Tasovac
Foto: Gloria/Jelena Jovanov, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi