Dejan Stanković: Treniranje ponosa


Legendarni srpski fudbaler Dejan Stanković sija od sreće jer je njegov najstariji sin Filip prošao letnje pripreme sa prvim timom Intera, što je jasan znak da je od oca nasledio gene pobednika

Filip Stanković bio je na pripremama s prvim timom Intera u Švajcarskoj i Španiji, što je ozbiljan pokazatelj da ga milanski klub u budućnosti vidi na poziciji golmana. Njegov tata Dejan Stanković (40), nekadašnja zvezda Intera, s kojim je osvojio Ligu šampiona 2010, ne skriva ponos što je najstariji sin nasledio fudbalski gen.

– Filip ima samo sedamnaest godina i pripreme s prvim timom su zaista velika stvar, na njima je mnogo naučio. Posle toga se vratio u Primaveru, selekciju za mlađe od 20 godina, što je takođe izuzetan uspeh i dokaz da klub ozbiljno računa na njega. To su mi potvrdili i treneri i stručnjaci iz omladinske selekcije kluba.

Imate li neki savet za njega?

– Trudim se da na Filipovu karijeru gledam samo kao otac i njegovi uspesi me čine neizmerno srećnim. Na utakmice idem redovno, uživam da ga posmatram kako brani, ali savete prepuštam trenerima jer smatram da uticaji ne bi trebalo da se prepliću. Ako me nešto pita, tu sam da pomognem.

I Filipova braća, Stefan i Aleksandar, treniraju fudbal?

– Sva trojica su počela da treniraju, ne zbog toga što ih je neko gurao ili terao, nego zato što je to logičan izbor s obzirom na genetiku. I moji majka i otac su se bavili sportom, brat moje supruge Ane Milenko Aćimović imao je vrhunsku sportsku karijeru, pa su deca čitav život okružena fudbalom, te je bilo normalno da se i oni oprobaju u njemu. Drago mi je zbog toga, mislim da je sport sjajna stvar za svako dete. Nisam želeo da ih sputavam, smatram da afiniteti koje imaju u životu treba da budu samo njihovi, nikako proizvod nekog mog pritiska, moranja ili želje.

Nastavak teksta na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Guliver/Getty images, Profimedia, Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi