Dejan Pantelić: Humor i u trenucima opasnim po život


Televizijski voditelj zatekao se s porodicom u epicentru letnje vremenske nepogode ‘Meduza’, kada je zbog obilnih padavina i snažnog vetra na 24 sata paralisan život na poluostrvu Sitoniji

Popularno TV lice Dejan Pantelić (46) zatekao sa na letovanju na grčkom poluostrvu Sitoniji upravo u trenutku kada je ovu oblast zadesila vremenska nepogoda “Meduza” koju karakterišu obilne kiše, grmljavina, jaki vetrovi, grad, pa čak i sneg. Ova meteorološka pojava obično se pojavljuje nakon serije toplotnih talasa, kako je i ovog puta bilo.

“Meduza” je nastupila u noći između nedelje i ponedeljka, a istog dana nakon što se nebo nad polustrvom malo smirilo popularni voditelj je putem društvenih mreža, odnosno, kako je rekao, “specijalno za instagram” napravio novinski izveštaj koji ne samo da je bio kratak i informativan već i beskrajno duhovit.

PEŠKIR GLAVU ČUVA

Uvek raspoložen za šalu, Deki se na snimku pojavio s belim peškirom kojim je pokrio glavu, dok se u pozadini umesto tirkiznoplavog mora koje se spaja sa kristalno čistim nebom videlo olujno sivilo, voda zamućena bujicama kiše i pučina po kojoj plutaju predmeti koje su talasi i vetrovi povukli sa obale u more. Na sve to, ceo izveštaj je izgovorio imitirajući legendarnog novinara Igora Spasova koji se naročito proslavio izveštavajući i vodeći emisije iz rubrike crna hronika. Briljantno je “skinuo” i pomalo nepravilan izgovor pojedinih suglasnika po kom je prepoznatljiv njegov stariji kolega.

– U proteklih dvadeset i četiri sata na Sitoniji, u Grčkoj, protutnjalo je nevreme pod nazivom “Meduza” – rekao je Pantelić i nastavio: – U poslednjih trideset godina, kako kažu starosedeoci Grci, ovakvo nevreme se nije dogodilo ovde na Sitoniji. Da nesreća bude veća, kao što možete da vidite iza leđa vašeg specijalnog reportera, more je u većini slučajeva “pojelo” plažu. Da li će to uticati na Srbe da već u ranim jutarnjim satima krenu put Srbije, ili će pak oni koji su krenuli u Sitoniju da se vrate? Za sada toliko od vašeg specijalnog reportera sa Sitonije Dekija Pantelića, specijalno za instagram.

Uz fotografiju koju je postavio na instagramu, napisao je još: “Kakav doživljaj” i “Ovo se ne računa u odmor”.
Sudeći po njegovim odgovorima na kometare koji su potom usledili i vestima da se u poznatom letovalištu i celom tom delu Grčke sve vraća u uobičajeno stanje, da je more plavo i obasjano suncem, Deki je nastavio odmor.

Autor: Gloria magazin/Mirjana Tasovac
Foto: Lidija Ranđelović, Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi