Danijela Buzurović: Više od decenije na posebnom “životnom režimu”


Televizijskoj voditeljki i urednici dermatolozi su savetovali da ne izlaže kožu UVA i UVB zracima zbog velikog broja mladeža, što je njoj bio dovoljan razlog da se već 15 godina ne sunča

Popularno televizijsko lice Danijela Buzurović (35) nikada se neće vratiti preplanula s letovanja jer su joj doktori zabranili sunčanje. Voditeljka i urednica TV Prva već petnaest godina izbegava da se izlaže suncu zbog velikog broja mladeža koje ima i striktno poštuje preporuke dermatologa.

– Mladeže kontrolišem odmalena, roditelji su me redovno vodili na preglede i, na svu sreću, svi su u redu. Nekoliko sam odstranila iz preventivnih medicinskih ali i estetskih razloga – otkriva Danijela i dodaje: – Od tada mi je mnogo lakše. Kad mi je dermatolog rekao da ne bi trebalo da se izlažem suncu, shvatila sam da moram da ga slušam bez pogovora.

Danijela Buzurović uvek glasa za prirodnu lepotu: Svaka bora je tu zbog toga što treba da bude

Na plaži se strogo pridržava lekarskih saveta i koristi kreme sa veoma visokim zaštitnim faktorom.

– Godinama unazad upotrebljavam sredstva za zaštitu s faktorom 30 i više, i obavezno proverim da li krema, osim od UVA i UVB, štiti i od IR zračenja. Jedino noge mažem onima sa nižim faktorom.

PREVENTIVA, NE BRIGA

Već je navikla na poseban režim života i to joj ne pada teško, a suncu se ne izlaže ne samo zbog mladeža već i zato što smatra da ono poslednjih godina nije zdravo.

Danijela i Stefan Buzurović: Recept za srećan brak je jednostavan – ne možemo da zamislimo dan jedno bez drugog

– Sunce nije kao nekad, što bi rekli ljudi. Tokom leta baš prži i nikad nisam na plaži tokom dana, posećujem je rano ujutro i posle pet po podne. Savetujem svima da se klone jakog sunca i da slušaju savete lekara. Zaštitne kreme su obavezne, plus šešir i naočare. Svi to znaju, ali misle da njima sunce ne može ništa, međutim, nije tako.

Iako za sada zbog velikog broja mladeža nema probleme, voditeljka veruje da oprez nije naodmet. Nije zabrinuta da bi njena deca, sin Nestor (3,5) i kćerka Klara (1), od nje to mogli da naslede.

– U mojoj porodici niko ih nije imao, osim deke, tatinog oca, ali ni kod njega nije bilo poteškoća zbog toga. Moja deca, koliko vidim, za sada ih nemaju, a ukoliko se nešto i bude desilo u budućnosti, mislim da nema razloga za zabrinutost. Uostalom, i manekenka Sindi Kroford stekla je svetsku slavu zahvaljujući jednom mladežu. Oni zaista nisu ništa strašno – ubeđena je Danijela.

Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Aleksandar Krstović, Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi