Razotkrivanje: Četiri pitanja za Katarinu Gromilić

Balerina Katarina Gromilić (36) sa svojim emotivnim, ali i profesionalnim partnerom Milanom Gromilićem (40) ima tri kćerke: Laru, Hanu i Mašu. U njihovoj porodici se svakodnevno razvija ljubav prema igru, plesu i muzici, a posebni momenti su kada vikendom ugrabe vreme da organizuju kućni bioskop.

Kako izgleda jedan vaš dan s obzirom na to da ste veoma aktivni na poslu, a imate tri kćerkice?


– Moj dan počinje u sedam sati. Nažalost, do uveče pronalazim malo slobodnog vremena. Prepodne je rezervisano za vežbe i probe u pozorištu, po podne provodim u svojoj školi baleta, a uveče imam predstavu, koncert ili sam opet u školi, gde radim sa decom i odraslima. Moje starije kćerke Lara i Hana takođe imaju gust raspored, pošto pored osnovne škole pohađaju i muzičku i baletsku školu “Lujo Davičo”, koja je obavezna svakog dana, a pritom su i u različitim smenama. Srećom, Maša je još mala i za sada samo ide u vrtić. Kako nam je svaki dan drugačiji, organizacija je ključna i zato svako veče pravimo planove i pripremamo se za sutradan. 

Da li mislite da balet utiče na dobru energiju? Koliko je fizička aktivnost važna za skladan život, brak, roditeljstvo?

– Balet je način života. Ima mnoge prednosti – uvek ste u kondiciji, vitki i u top-formi. S druge strane, zahteva veliku posvećenost, zalaganje i angažovanost. Međutim, nikada ne bih menjala svoju profesiju i zato sam i podržala najstariju kćerku da krene u baletsku školu. Porodično nam je sve u znaku igre i muzike. Deca sviraju klavir, Milan radi na novim koreografijama, čak se i Maša uključuje u sve to. Veoma je veselo kad smo svi na okupu.

Deluje da je balet dobitna kombinacija estetike i funkcionalnosti. Da li su za vas bile presudne lepota pokreta i gracioznost ili način na koji balet oblikuje telo i utiče na zdravlje?

– Većina devojčica sanja da bude balerina, pevačica, glumica, pa tako ni ja nisam bila izuzetak. Oduvek me je balet privlačio, i bilo je potrebno mnogo rada, truda, znoja i odricanja da bih svoje snove i ostvarila. Kao dete o figuri nisam ni razmišljala, ali činjenica je da je balet fantastičan za telo, gracioznost i lepotu pokreta. To je razlog zbog kog se danas sve veći broj žena u svetu, a i kod nas, odlučuje za ovaj vid rekreacije.

Kako najčešće provodite večeri? 

– Naviše uživamo u vikendima kada nemamo predstave i kad smo svi kod kuće. Kao i u većini porodica, i kod nas je televizor centar zbivanja, pa nam je uobičajeni ritual da organizujemo bioskopsko veče. Uglavnom gledamo Diznijeve filmove, koje deca obožavaju. Inače smo Milan i ja veliki ljubitelji filmova, pa iako ponekad odemo i u bioskop, draže nam je da ih gledamo kod kuće, ušuškani na kauču, a pogotovo je tako u zimskom periodu. Novi The Frame televizor naročito je napredan što se tiče zvuka i slike, pa volimo da napravimo naš mali bioskopski kutak. Slobodno vreme je najlepše kad ste uz porodicu.

Autor: Jelena Milinčić
Foto: Miralem Čaušević
Podelite sa prijateljima:
Tagovi