Buran život atipične holivudske zvezde Džonija Depa: Od raja do pakla i nazad

“Makazorukim” je, inače, počela Depova višedecenijska uspešna saradnja kao i prijateljstvo sa rediteljem Timom Bartonom. Njih dvojica su zajedno radila devet filmova, među kojima je i “Ed Vud”, koji je Džonija izvukao iz depresije i dao mu priliku da se istakne, nakon čega ga je magazin New York Times okarakterisao kao “etabliranog odličnog glumca”.


Dep je tokom devedestih snimao i drugovao sa Emirom Kusturicom (“Arizona Dream”), Marlonom Brandom (“Don Huan de Marko”), koji mu je bio i mentor do smrti, Alom Paćinom (“Doni Brasko”) i montipajtonovcem Terijem Gilijamom (“Paranoja u Las Vegasu”). Šmeker, koga su najveće zvezde Holivuda učile kako da opravda ulogu “buntovnika s razlogom”, ljubio je Šerilin Fen, pre nego što je zaigrala u seriji “Tvin Piks”, verio je zvezdu “Prljavog plesa” Dženifer Grej, kratko se zabavljao s glumicom Elen Barkin, da bi onda zavoleo manekenku Kejt Mos, s kojom je bio četiri godine. Paparaci su ih “hvatali” u raznim situacijama, od strasnih poljubaca do besnih rasprava, a čak je i hapšen jer je nakon jedne od svađa sa Kejt razlupao hotelsku sobu.

SKUPE NAVIKE

Posle mnogo alkohola i droga, Džoni je odlučio da se skrasi uz francusku glumicu i pevačicu Vanesu Paradi, koja mu je donela preko potreban porodični mir i podarila decu: 1999. dobili su kćerku Lili Rouz, a tri godine kasnije sina Džona.

U tom periodu Dep je potpisao ugovor sa studiom Disney i stvorio lik Džeka Speroua. Igrao ga je u pet filmova, koji su zaradili milijarde dolara, a on je sa honorarom od 75 miliona dolara za samo jedan film upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćeniji glumac. Dobivši za Speroua prvu od tri nominacije za Oskara, priznao je da je šašavi kapetan zapravo “veliki deo njega samog”. Bilo je to Džonijevo vreme profesionalne i lične sreće.

Brak sa Vanesom trajao je do 2012, posle čega je i njegova karijera dospela u krizu. Film “Usamljeni rendžer” jedva je uspeo da se isplati, što je bio početak još jednog Depovog razvoda, ali ovoga puta sa moćnim holivudskim studijima. Ponovo se vratio opijatima i alkoholu, pravio probleme na snimanju, tukao telohranitelje, vređao obožavaoce…

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3   /   4
Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Guliver/ Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi