Britni Spirs: Nikada nisam bila srećnija


Pop pevačica, koja je nedavno dobila većinsko starateljstvo nad sinovima, priprema novi album i uživa u uspehu svog šoua u Las Vegasu, ali i u romansi sa TV producentom Čarlijem Ebersolom

Malo ko će zaboraviti 16. februar 2007. godine, dan kada je tada dvadesetpetogodišnja Britni Spirs ušetala u frizerski salon i obrijala glavu. Svet je ostao u šoku javnim nervnim slomom koji je doživela tada jedna od najvećih muzičkih zvezda. Put oporavka bio je dug, ali, na svu sreću, uspešan. Osam godina kasnije život Spirsove ispunjen je smehom. Više od godinu dana nastupa u Las Vegasu, gde je njen šou “Piece of Me” zaradio skoro 50 miliona dolara, a poslednjih šest meseci uživa u vezi sa američkim TV producentom, tridesetdvogodišnjim Čarlijem Ebersolom, za koga mediji spekulišu da bi mogao da bude čovek kome će reći sudbonosno “da”. U prilog tome ide i činjenica da on obožava njene sinove, devetogodišnjeg Šona Prestona i osmogodišnjeg Džejdena Džejmsa, koji su Britni sve na svetu.

– Dečaci su ga zavoleli relativno brzo i prilično se zabavljaju s njim. On je pravo osveženje. Ipak, deca su mi na prvom mestu u životu i to će tako uvek biti – ispričala je pevačica u intervjuu za magazin “People”.

Spirsovoj nije bilo lako da pronađe balans između posla i porodice, ali to joj je uspelo: održala je uspešnu karijeru, a istovremeno je posvećena mama, devojka i kćerka.
– Kad ustanemo, doručkujemo. Uglavnom su to najukusnije stvari, jaja, slanina i kroasani. Potom dečaci nameštaju frizure, pokušavaju da budu kul. Preston želi da bude Džastin Biber, dok je Džejdenu idol Džim Keri. Nakon škole ih vodim na gimnastiku ili u skejt park, kojim su opsednuti. Moram da priznam da su im zadaci u školi zaista teški: ponekad domaći radimo i po tri sata. Sledeće godine, Preston će pohađati peti razred a jedan od predmeta je i osnova algebre, pa se već sada pripremam za to. Domaći zadaci su prioritet, a imamo i sistem za nagrađivanje: ukoliko kući donesu mnogo petica u toku meseca, na poklon dobiju igračku – opisuje Britni jedan sasvim običan dan u porodičnom domu.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Pevačica s ljubavlju govori o svojim sinovima, o kojima se stara zajedno sa bivšim suprugom, igračem Kevinom Federlajnom.
– Preston već sada ima sopstveno mišljenje, veoma je glasan i, ukoliko mu se nešto ne dopadne, to će vam i reći. Ima veliko srce, dobar je dečak i kulturan. Prelepo je dok da gledam kako odrasta i menja se. Džejden je slatkorečiv i zabavan. Presladak je, pravi je mamin dečak. Naučili su da moraju da pomažu po kući, pa posle ručka peru suđe ili bacaju smeće. Preston je pre nekoliko dana zatražio da dobija deset dolara džeparca više, ali videćemo.

[blockquote author=”” pull=”normal”]Nisam ni sanjala da ću biti ovoliko srećna.[/blockquote]

Britni je prvi put kročila na scenu kad joj je bilo pet godina. Televizijski proboj napravila je u talent programu “Potraga za zvezdom”, gde je naciju oduševila svojim glasom. Od tada kreće njen uspon, koji kulminira 1999. godine i singlom “Baby One More Time”, koji ceo svet još uvek zna od reči do reči. Sve nakon toga je istorija, ponekad gorka, jer je život nije štedeo. Zbog toga će pokušati da decu sačuva nepotrebnog stresa koji nosi život pod budnim okom javnosti.
– Za sada ne primećujem kod njih želju da se bave javnim poslom. Ukoliko bi takvu ambiciju imali, pokušala bih da ih odvratim od toga. A ako baš budu insistirali da karijeru grade u ovoj industriji, onda bih im pomogla. Na kraju krajeva, bitno je šta oni žele.
Nema sumnje da su dečaci zadovoljni svojim životom, ali i maminim izborima kada su partneri u pitanju – Čarlija prosto obožavaju.
– Upoznala nas je moja asistentkinja. Videla sam njegovu fotografiju i pomislila kako je neodoljiv, pa mi je ona rekla da je i dobra osoba. Pre prvog sastanka pitao me je šta želim da radimo, a ja sam rekla da hoću da mi spremi večeru. Napravio je ribu sa pečurkama, avokadom, mocarelom i paradajzom i bilo je sjajno. Sa njim se od prvog dana osećam mirno i bezbrižno. Na stranu to što je veoma zgodan. Najviše me je iznenadio za moj rođendan – rešio je da pravimo vafle, sedimo na podu uz sveće od vanile, a onda mi je doneo veliku tortu i poklon koji držim na zidu: uramljene reči moje omiljene pesme, “Thank U” od Alanis Moriset.

A da li će idiličan odnos sa Ebersolom biti krunisam brakom? Britni bi to volela, jer i dalje veruje u bajke.
– Ljubav je teška. Nedokučiva mi je, ne umem baš da je shvatim. Sa decom je ljubav bezrezervna a tako nešto je teško naći u odnosu sa partnerom. Nažalost, tako nešto dugo nisam osetila. Mislim da nisam osoba koja može da kaže šta je potrebno za brak, ali ljubav, iskrena komunikacija i uzajamno poštovanje moraju biti osnova svakog odnosa – ističe ona i dodaje kako bi volela da ima još dece u budućnosti: – Zadovoljna sam mojim dečacima, ali volela bih i malenu verziju mene. To bi bilo zabavno.
Čini se da je u ovom trenutku sve savršeno u životu pop senzacije, koja opstaje uprkos konstatnim promenama u muzičkoj industriji i turbulentnim događanjima u prošlosti.
– Imam odličan šou, svakih šest nedelja slobodne dane kako bih uživala sa klincima, sa kojima provodim i letnje raspuste jer ni tada ne radim. Oni sada odrastaju i meni je fascinantno da gledam kako postaju prave osobe. Mislim da nikada nisam bila srećnija, zbog toga što sam jasno odredila prioritet: porodica je na prvom mestu i ostala sam dosledna tome. Zapravo, nisam ni sanjala da ću biti ovoliko srećna – kaže Britni Spirs.

Tekst je originalno objavljem u štampanom izdanju magazina “Gloria” broj 619.