Branislav Tomašević o ulozi kriminalca u “Ubicama mog oca”: Imam neke njegove karakteristike

Kad mu je reditelj serije “Ubice mog oca” Predrag Gaga Antonijević ponudio da glumi lik kriminalca Miše Zvornika i predložio mu da malo dotera liniju, glumac Branislav Tomašević (41) nije se nimalo dvoumio, iako je bio svestan da ga čekaju mukotrpne vežbe i drastična promena načina ishrane. Trud se na kraju isplatio, Branislav je oslabio 25 kilograma, a o njegovoj ulozi u popularnoj seriji svi pričaju.

Branislav Tomašević: Kako sam skinuo 25 kilograma


Miša Zvornik izazvao je pometnju u seriji, ali i brojne komentare gledalaca.


– Raduju me fenomenalne reakcije. Dan posle emitovanja epizode u kojoj sam se prvi put pojavio javilo mi se bar dve stotine ljudi. Mnogo mi znači to što se publici dopalo ono što sam prikazao, jer to potvrđuje da su scenaristi uradili dobar posao, a i da sam ja uverljivo odigrao lik koji je potpuno suprotan od moje ličnosti, iako, očigledno, u svom unutrašnjem biću imam i neke njegove karakteristike. Najvažnije je da gledalište poveruje glumcu kad se nađe u nekoj ulozi. To je znak da ste dobro uradili svoj zadatak i da je sve vredelo truda.

Koliko je posvećen svakom novom liku koji tumači svedoči to da je za potrebe snimanja jednog italijanskog filma savladao nemački.

– Trebalo je da igram Italijana iz Napulja, ali pošto oni govore specifičnim dijalektom, reditelj se opredelio da mi dodeli ulogu Nemca. Imao sam samo nekoliko replika na nemačkom, ali kako taj jezik ne govorim, pozvao sam kuma koji živi u Diseldorfu da mi pomogne. On je to što mi je bilo potrebno snimio i poslao mi na vajber, pa sam preslušavao snimke i uvežbavao izgovor kako bih na snimanju bio što verodostojniji – otkriva Branislav.

Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Luka Bošković, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi