Branislav Tomašević: Kako sam skinuo 25 kilograma

Zbog uloge kriminalca u hit seriji ‘Ubice mog oca’ glumac je mesecima bio na specijalnom režimu ishrane i treninga zahvaljujući čemu je svoje telo doveo u perfektnu formu

Glumac Branislav Tomašević (41) toliko je posvećen poslu da je zbog uloge skinuo četrnaest kilograma i vežbao u teretani pet meseci kako bi svoje telo doveo u top-formu. Kad mu je reditelj serije “Ubice mog oca” Predrag Gaga Antonijević ponudio da glumi lik kriminalca Miše Zvornika i predložio mu da malo dotera liniju, nije se nimalo dvoumio, iako je bio svestan da ga čekaju mukotrpne vežbe i drastična promena načina ishrane.– Kad je čovek dovoljno motivisan, ništa mu nije teško. Voleo bih da češće imam prilike da se “žrtvujem” zbog uloge, ali, nažalost, živimo u takvim okolnostima da glumci nemaju mnogo šansi da rade ono što bi mogli i želeli – kaže Branislav i dodaje: – S velikom radošću sam prihvatio poziv Gage Antonijevića, ali i predlog da ne bi bilo loše da malo poradim na fizičkom izgledu, da skinem kilograme i zategnem telo u teretani. Kao svaki ozbiljan čovek koji obavezama pristupa maksimalno posvećeno ušao sam u strog režim ishrane i treninga, i bio sam izuzetno zadovoljan rezultatima.

Branislav se opredelio za proteinsku, takozvanu keto dijetu, u kojoj nema hleba, slatkiša i alkohola.

– Doručkovao sam najčešće jaja sa slaninom, ručao ribu ili piletinu sa zelenom salatom ili brokolijem, a slična je bila i večera. Uz to sam uzimao i vitamine. U početku nije baš bilo lako navići se na takav režim, jer vam mnogo toga odvlači misli, podsvest vas nagovara da uzmete čašu vina uz ručak ili neku čokoladicu uveče. Ali uspeo sam da nateram sebe da pobedim stare navike i posle izvesnog vremena mi je takva ishrana postala sasvim normalna, nisam imao nikakvu potrebu za slatkišima. S obzirom na to da će se snimati i treća i četvrta sezona serije, za koje smo već potpisali ugovore, krenuo sam opet s redukovanim jelovnikom jer sam se u proteklih nekoliko meseci malo opustio kad je u pitanju kilaža.

Uporedo s dijetom počeo je ozbiljno da trenira, što mu nije teško palo pošto je pre upisa na Fakultet dramskih umetnosti tri godine bio student Fakulteta za fizičku kulturu.

– Na DIF-u sam proveo divan period života i često srećem kolege s kojima sam studirao. Moje telo je zapamtilo sve te vežbe pa mi nije bilo teško kad sam krenuo u teretanu. Oduvek sam se bavio sportom, tako da sam se obradovao ponovnom vežbanju. Imao sam kardio treninge prilagođene mojoj kondiciji i godinama. Oni umeju da budu i naporni, posebno kad je dosadan dan i ne izlazi mi se iz kuće, ali uspevao sam da se nateram da odem u fitnes studio. I dobro je što mišići i telo pamte. Dugogodišnje treniranje pomoglo mi je da se u kratkom roku vratim u formu, a, iskreno, nisam toliko sklon gojenju koliko volim da jedem pa mi polazi za rukom da zadržim zadovoljavajuću formu.

Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Luka Bošković, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi