Bolna ispovest Ešli Džad: Nisam želela da imam dete s čovekom koji me je silovao

BEZ OPROSTA

Džadova je ponovila da ona jeste pristala na susret sa poznatim producentom u hotelu juna 1996, ali ističe da mu je jasno stavila do znanja da ne želi seksualni odnos s njim.


– Ne mogu da oprostim Vajnstajnu jer je on bolestan. Za muškarce poput njega postoji stručna pomoć psihologa. Ja nisam imala sreće s njim na sudu, ali ako se u narednim procesima utvrdi da je silovatelj, on treba da završi u zatvoru – jasna je glumica.

Iako je sud odbacio prvu tužbu Ešli Džad, Vajnstajna u maju očekuju nova suđenja za seksualno zlostavljanje koja su odvojeno pokrenule dve žene. Sud nastavlja proces protiv njega po drugoj tužbi Džadove. Optužila ga je za klevetu iz 1998. i tereti ga za blaćenje ugleda jer je nagovarao Pitera Džeksona da je ne angažuje u blokbasteru “Gospodar prstenova”, iako je reditelj želeo da joj da ulogu.

U svojoj autobiografiji “All That Is Bitter and Sweet” Ešli je pre dve godine detaljno opisala bolne traume koje su obeležile njen život: seksualno zlostavljanje, silovanje i incest, čime je želela da ohrabri žene da ne kriju nasilje kome su bile izložene. Tome je posvećena i danas, bez obzira na dalji tok njene glumačke karijere.

– Misija otrežnjenja žena da iskorače i otkriju identitete svojih silovatelja mnogo je važnija od bilo koje glavne uloge – izjavila je glumica, koja u poslednje tri godine snima sve više filmova, igrala je u novim epizodama “Tvin Piksa”, kao i u seriji “Berlin Station”.

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Guliver/ Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi