Bojana Nikitović: Kad se dotaknu zvezde


Radeći na novom Netfliksovom filmskom hitu ‘Dhaka’, slavna srpska kostimografkinja Bojana Nikitović družila se sa holivudskim superstarom Krisom Hemsvortom, za koga kaže da je ljubazan i pozitivan, jednom rečju – sjajan

Kostimografkinja Bojana Nikitović (53), koja je postala svetski priznata i poznata, svakom novom poslu pristupa jednako strasno kao na početku karijere. Iza nje su stotine urađenih kostima, saradnja sa čuvenom Milenom Kanonero i zajednički Oskar za ostvarenje “Marija Antoaneta”, a upravo je završila rad na filmu “Dhaka”, u kom je glavni glumac Kris Hemsvort. Za Gloriju otkriva kakav je ovaj umetnik kad se ugase kamere, koje predstave je očekuju u beogradskim pozorištima i zbog čega se ne raduje što njen sin Vuk želi da postane glumac.

– “Dhaka” je akcioni film, sniman u Netflix produkciji. Osim Krisa, tu je indijska filmska zvezda Randep Huda, kao i Dejvid Harbor, poznat iz serije “Strange Things”. Jedina ženska uloga poverena je Golšifteh Farahani. Snimali smo u Ahmedabadu u Indiji i u Bangkoku u Tajlandu.

 Po čemu ćete pamtiti rad na filmu, a po čemu Krisa?

– Snimanje filma ću pamtiti po neponovljivom iskustvu višemesečnog života u Indiji i u Tajlandu, kao i ekipi sa kojom bih najradije radila uvek i svuda. Kris je, kako to obično i biva sa ljudima koji su postigli veliki uspeh, profesionalac, pozitivan, ljubazan, druželjubiv, jednom rečju – sjajan.

Šta vam je u profesionalnom smislu bio najveći izazov s obzirom na to da ste snimali u Tajlandu i Indiji?

– Kao i uvek kada se nađem u nepoznatoj zemlji, važno mi je kakva će biti lokalna ekipa zadužena za kostime. Ovaj put su sa mnom pošla i moja četiri bliska saradnika, pa sam se već zbog toga osećala sigurnije i bolje. Što se posla tiče, u Indiji se može uraditi bukvalno sve, ali morate proveravati i po pet puta da li je dogovoreno i ispoštovano, a na Tajlandu se trebalo izboriti sa njihovom urođenom tvrdoglavošću da sve rade baš onako kako oni misle da treba, ubeđeni da je to jedini način. Uz to se uporno klanjaju, neodoljivo smeše i ne odustaju od toga.

Nastavak teksta na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Jelena Jovanov, Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi