Biografija princa Čarlsa otkriva: Plakao je noć uoči venčanja sa Dajanom


Prema knjizi “Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life” koju je napisala Sali Bedel-Smit, princ Čarls je bio duboko nesrećan zbog venčanja sa princezom Dajanom, kasnije majkom njegova dva sina – prinčevima Vilijamom i Harijem.

Dirljiva ispovest princa Harija: Nikada nisam preboleo smrt majke

Kako autorka ove biografije o sinu kraljice Elizabete tvrdi, jula 1981. godine, noć uoči glamuroznog venčanja sa  Dajanom, Čarls je neutešno plakao. Ljubav koju je osećao prema svojoj bivšoj devojci (a kasnije i ljubavnici) Kamili Rozmeri nije prestala, ali pritisak od strane kraljevske porodice da se ženi je bio isuviše jak da bi mu se odupreo.


U ovoj knjizi se detaljno opisuje veza Čarlsa i Kamile, s kojom se princ venčao tek 2005, devet godina nakon što se razveo od Dajane i osam godina nakon njene tragične smrti. Upoznali su se 1971. godine, ali uprkos jakoj strasti koju su oboje osećali, bilo je jasno da njihova veza nema budućnost. Kamila se udala 1973. godine za Endrjua Parkera Boulsa, a Čarlsu je ugovoren brak sa Dajanom.


Iako oboje u braku, osećanja su bila i dalje jaka. O njihovoj vanbračnoj aferi se dosta pisalo u medijima, a Smit otkriva zbog čega je princ bio toliko opčinjen Kamilom. Dopadalo mu se što je prizemna, što uživa u jednostavnom, seoskom životu i što je, za razliku od njegove tadašnje supruge, moda i glamur uopšte nisu interesovali. Delili su isti smisao za humor, a princu je posebno bilo važno što Kamila “ume da ga sasluša”.

Upravo zbog ovakve povezanosti, mnogi su se pitali zbog čega se uopšte nisu venčali još na samom početku njihove veze. Međutim, iako je Kamila bila iz aristokratke porodice, problem je bio u njenoj “promiskuitetnoj” prošlosti. Naime, današnja vojvotkinja od Kornvola se, dok je bila u vezi sa Čarlsom, viđala i sa Endrjuom Parkerom Boulsom, a u medijima se pisalo da je par “bio intiman”. Kraljevska porodica nikada ne bi prihvatila devojku koja je imala odnose pre braka pod svoje okrilje, pa je tako Čarlsu nezvanično bilo zabranjeno da se viđa sa Kamilom.

Krije plemićko poreklo: Na koga vam liči mlada umetnica?

Osamdesetih se upoznao sa Dajanom, koja je delovala kao savršen izbor za mladu. Takođe iz aristokratske porodice, lepa, vedra i nasmejana, činila idealanim izborom za princezu…

Autor: Gloria.rs/M.G.
Foto: Guliver/Getty images, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi