Biljana Tipsarević: Janko i ja idemo iz krajnosti u krajnost, ili su suze prenaglašene, ili je raspoloženje na zavidnom nivou

Iako im okolina često govori kako se ponašaju kao brat i sestra, modna dizajnerka Biljana Tipsarević otkriva da je njen brak s teniskim asom Jankom Tipsarevićem ispunjen ljubavlju, pažnjom i poverenjem, zbog čega su jedno drugom najveća podrška

Modna dizajnerka Biljana Tipsarević (35) svake godine odmara se sa suprugom, teniserom Jankom Tipsarevićem (34) na nekoj egzotičnoj destinaciji. Često sa sobom vode i kćerku, petogodišnju Emili, ali njih dvoje praktikuju i da putuju sami. Prošle godine su obnovili bračne zavete na Maldivima, a nedavno su beg od svakodnevnih poslovnih obaveza potražili u Meksiku.


– Volimo da jednom godišnje odemo negde sami i da se posvetimo jedno drugom maksimalno. Uvek se odlučujemo za neko ostrvo gde su samo pesak, okean, mir i zvuk prirode, ništa drugo.

Što poslovno, što privatno, često putujete. Jeste li ikad razmišljali o tome da se odselite iz Srbije?

– Ne zna se šta život nosi, ali trenutno toliko volim svoj dom da se ne bih selila odavde. Proputovali smo ceo svet i imamo prijatelje svuda. Na mnogim mestima bili smo više od dvadeset puta. Videli smo koje životne vrednosti ljudi neguju na različitim meridijanima i kakav stil života vode. Žao mi je što mnogi veruju da je tamo negde bolje, da je ovde veoma loše, ako ne i najgore na planeti. Mislim da nije baš tako. Neka sitna životna zadovoljstva nemaju cenu. Meni je lepo u Srbiji, shvatila sam da je važno okružiti se pravim osobama i prijateljima koji vam prijaju i koje volite. Obožavam svoj posao, ali ni meni nije uvek najidealnije, više je onih napornih i stresnih dana kad sam preumorna, narušenog zdravlja i izgleda. Kod nas nije lako uspeti. Verovatno bismo napornim radom negde drugde obezbedili veću platu i bolje uslove za život, ali imamo i mi Srbi svoje pozitivne strane. Nigde nisam videla toplinu poput naše, tu neku posebnu energiju i prisnost. Mene za ovu zemlju vezuju ljudi, porodica, prijatelji, uspomene.

Janko se nedavno vratio na teren posle višegodišnje pauze uzrokovane povredama. Ko mu je veća podrška na tribinama: vi ili kćerka Emili?

– Ja sam vatreni teniski navijač, a i sama volim da igram tenis, pa i te kako uživam da pratim mečeve. Emili tek odnedavno ima strpljenja da gleda tenis, mada se svaki meč završi sa barbikama na tribinama.

Da li savetujete supruga u vezi sa njegovom karijerom?

– Svakako. Dugo smo zajedno i mnogo toga smo prošli. Njegovu igru i svaki segment njegove karijere dobro poznajem, ne zato što se trudim da budem ekspert i da se mešam tamo gde mi nije mesto, već iz razloga što istinski volim tenis i znam šta taj sport predstavlja za mog supruga. Da bih mu dala bilo kakav savet, da bih ga podržala i znala kako da mu pomognem, bilo da je reč o nekoj povredi ili vezano za igru, vrlo studiozno se bavim tenisom. Naravno, on je taj koji donosi sve odluke o svojoj karijeri, ali ukoliko se ne slažem sa nečim, to mu i kažem. Mislim da je najvažnije da partneri budu iskreni jedan prema drugom. To ne znači da sam ja uvek u pravu, ali kad su neke bitne stvari u pitanju, kao što je zdravlje, na primer, važno je da uz vas bude neko ko vas dobro zna. Često svako od nas razmišlja emotivno i vuče ga ambicija, ali osoba koja vas voli najviše na svetu i koja vas najbolje poznaje nekad može objektivnije da sagleda vašu situaciju.

Pitate li vi njega za mišljenje u vezi sa vašim poslom?

– Naravno, volim da pitam Janka za savet kod donošenja bitnih odluka. Nas dvoje o svemu razgovaramo i meni je njegovo mišljenje uvek važno, bez obzira na to da li se ja s njim na kraju složim ili ne.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Nemanja Atanacković, New Moment
Podelite sa prijateljima:
Tagovi