Bebi Dol o poročnom životu: Piše se da nemam šta da jedem i gde da živim

Pevačica koju svi znaju pod umetničkim imenom Bebi Dol, nedavno je promenila i svoje krsno ime Dragana Šarić Danica-Dana Todorović, a razlog tome je ulazak u novu životnu fazu u kojoj je mnogo toga drugačije nego pre.

Ekskluzivno za “Gloriju”: Bebi Dol o udaji i zašto je njen muž “dečko kao san”

Naime, vlasnica jednog od najlepših vokala u regionu je nakon udaje za Aleksa Todorovića, iz poštovanja prema njemu i njegovoj porodici uzela prezime Todorović. O Bebici, kao je svi od milošte zovu, dosta se pisalo u medijima, za njeno ime se vezivao i poročan način života, Koliko ima istine u tome, Danica-Dana Todorović je otkrila u razgovoru za “Gloriju”.


– Nedavno su se u jednom dnevnom listu pojavili tekstovi zbog kojih smo morali da angažujemo advokata. Takve stvari potresaju i mene i ljude koji me poznaju i vole, i ovog puta je zaista moralo tako. Ta priča, poroci i ja, potiče od toga što me nije bilo sramota da stanem uz one koji su vodili drugačije živote, što se nisam ponašala kao malograđanka. Umetnički svet je takav da se razni ljudi okupe oko nekog projekta, i onda vas identifikuju sa nekima od njih i sa njihovim lošim navikama. Jednom sam se u životu upustila u ljubav sa čovekom koji je imao porok i niko nije mogao da veruje da smo zajedno. Ta priča sa porocima je tada prvi put ušla u moj život i dalje traje, mada je sve to bilo davno. Taj čovek sada živi drugim životom. Više puta sam u svetu predstavljala Srbiju, dva puta na Unesko gala koncertima, u Kuala Lampuru i Helsinkiju, na Evroviziji, a koja bi to zemlja takvog poročnog čoveka birala da u njeno ime nastupa. Piše se i da nemam šta da jedem i gde da živim, i to takođe uznemirava ljude koji me vole.

Mnogi umetnici su na ivici egzistencije. Mislite li da je sramota biti siromašan u Srbiji?

– To što je umetnicima teško i što loše žive, što je jednom glumcu, prvaku drame, izgoreo stan zato što mu je struja bila isključena posledica je nedostatka kulturne politike zemlje. Iskustva drugih država, na primer Francuske, pokazuju kako se kultura čuva i postaje bogatstvo zemlje. Vojskovođa Šarl de Gol je po završetku Drugog svetskog rata, kada je postavljen za predsednika, prvo pozvao pisca Andrea Malroa i dao mu zadatak da obiđe razrušenu zemlju i popiše sve što pripada kulturnom nasleđu, a mnogo pre njega Luj XIV je uspostavio zakon po kome sve što je vredno u francuskoj kulturi podržava država i čuva kao svoje vlasništvo. Što se ovog drugog tiče, ja bih to pitanje “Da li je sramota biti siromašan u Srbiji?” postavila tim “anketarima” što idu naokolo i gledaju gde ko živi i šta jede i onda pišu o tome.

Da li je novac bio razlog da učestvujete u rijaliti programima?

– Prvi put nisam ni znala gde idem. Producenti su me ubedili da uđem na nedelju dana, a ostala sam skoro do kraja. Za mene je to bila velika životna lekcija, naučila sam koliko mogu da podnesem i fizičkog napora i ljudskog zla. Drugi put sam otišla da malo animiram ljude, a treći da vidim na šta je sve mlad čovek spreman kada poveruje da će preko noći postati poznat. Novac nije bio povod, a nije mi ni isplaćen.

Autor: Gloria magazin/Mirjana Tasovac
Foto: Gloria magazin/Jelena Jovanov, Privatna arhiva
Podelite sa prijateljima:
Tagovi