Beatris Boromeo: Sasvim obična devojka


Italijanska novinarka, koja potiče iz stare aristokratske porodice i uskoro se udaje za sina Karoline od Monaka, svojim hrabrim tekstovima ukazuje na važne društvene teme i trudi se da živi životom obične građanke.

Tradicionalni Bal ruža, koji svake godine organizuje kneževska porodica Monaka, odiše glamurom a pažnju najviše privlače dame u skupocenim toaletama. Ipak, ove godine sve oči bile su uprte u Beatris Boromeo, izabranicu Pjera Kaziragija, mlađeg sina kneginje Karoline od Monaka. Ona je za ovu priliku odenula dugačku srebrnu haljinu, koju je upotpunila dijamantskom ogrlicom i minđušama.

Bio je to poslednji put da italijanska lepotica ovom događaju prisustvuje kao gost, jer će uskoro postati član kneževske porodice. Novinarka, koja, između ostalog, piše za italijansko izdanje “Newsweeka”, i njen izabranik veče su proveli zabavljajući se i igrajući uz numere britanske pevačice Lili Alen, koja je nastupala.

A ko je zapravo Beatris Boromeo? U njenoj biografiji stoji da je diplomirala pravo i ekonomiju na Univerzitetu Bokoni u Milanu, ali kako to nije zadovoljilo njene apetite, upisala je žurnalistiku na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. Nakon studija potpuno se predala novinarstvu, te je danas saradnik u brojnim novinama, gde hrabrim tekstovima skreće pažnju javnosti na važne društvene teme, kao i na televizijama, za koje često radi i dokumentarne serijale.

Uz sve to, modni znalci tvrde da izborom kreacija koje nosi pretenduje da sa trona modne princeze “skine” vojvotkinju od Kembridža, Kejt Midlton. Jer, bez obzira na to da li je obučena za prijem na dvoru ili izlazak na kafu, ona odiše sofisticiranošću i prirodnom elegancijom i ima urođeno aristokratsko držanje.

Poslednjih godina o Beatris se govori i zbog veze sa Pjerom Kaziragijem, koga je upoznala 2008. Kako njihovoj ljubavi ništa nije predstavljalo prepreku, bilo je potpuno prirodno što su odlučili da je krunišu brakom, a to je potvrdio i mladoženjin ujak, princ Albert od Monaka, u svom godišnjem obraćanju naciji. Ipak, još uvek nema zvaničnog datuma ceremonije venčanja, a italijanski mediji spekulišu kako bi sudbonosno da mogli da izgovore 20. aprila. Drugi izvori tvrde da će par organizovati proslavu za 1000 zvanica u dvorcu u Monaku, ali da će se prema tradiciji mladine porodice venčati na ostrvu Izola Bela na jezeru Mađore, koje je u njihovom vlasništvu. Pritom, ne samo što je to mesto romantično već je nedostupno običnom svetu i nepoželjnim fotografima.

Pjer Kaziragi i Beatris poznati su po specifičnom načinu odevanja (foto: WireImage)

Pjer Kaziragi i Beatris poznati su po specifičnom načinu odevanja (foto: WireImage)

Iako Beatris retko govori o odnosu sa Pjerom, otkrila je da još uvek ne planiraju decu.
– Volela bih da Pjer bude otac moje dece. Znam da će biti dobar u toj ulozi, a zajedno bismo stvorili stabilnu porodicu. Ipak, nismo još uvek u tom stadijumu. Jesmo pričali o naslednicima, ali treba da prođemo mnogo toga pre nego što postanemo roditelji – bila je iskrena u intervjuu za “Vanity Fair”.

Na pitanje zbog čega se zaljubila u sina Karoline od Monaka i pokojnog Stefana Kaziragija, stidljivo je odgovorila da je za to “kriv” njegov karakter.

– Kod njega nema pretvaranja. Pametan je momak, pre svega human. Bitno je da između nas postoji poštovanje, to je ono što nas veže. Mislim da je on najbolja osoba koju poznajem. Pomogao mi je da sazrim i postanem ovakva kakva sam danas, na čemu ću mu večno biti zahvalna.

Kćerka grofa Ferdinanda Karla Boromea i Paole Marcoto uspela je da u životu postigne balans između privatnog života i posla. Povremeno piše tekstove za pomenuti “Newsweek” i nekoliko italijanskih časopisa, ima vremena da uživa u ljubavi sa verenikom ali i da se druži sa prijateljima, koje redovno okuplja u svom domu. Svesna je da je njen život u očima običnog sveta izgleda kao da je pun kontradiktornosti: za njih je ona devojka iz aristokratske porodice koja se ponaša kao normalna osoba.

– Jasno mi je da moj jednostavan način života izaziva pažnju mnogih, i da me zbog mog porekla ne shvataju ozbiljno, pogotovo kad je posao u pitanju. Volela bih da to mogu da promenim – istakla je Beatris Boromeo.