Anja Stojković i Igo Valente: Novo slavlje u domu Piksijeve ćerke (foto)

Posle dva u Francuskoj, u Parizu i Antibu, treće venčanje Anje Stojković, mlađe kćerke Dragana i Snežane Stojković, i francuskog automobiliste Iga Valentea organizovano je u Beogradu u želji da mladenci sklope zajednicu pred Bogom poštujući sve pravoslavne običaje i srpsku tradiciju.

Anja i Ugo izgovorili sudbonosno “da”: Tata Piksi ne može da sakrije emocije (foto/video)


Nešto više od dve nedelje nakon galmurozne svadbe, u domu Anje i Iga se proslavlja još jedan važan datum. Naime, srpskom zetu je danas rođendan a evo kako mu je supruga čestitala:

Grow old with me, for the best is yet to come…Happy 26th Birthday Husband ❤️

Објава коју дели Anja Valente (@anja) дана

– Ostari sa mnom, jer najbolje tek dolazi. Srećan 26. rođendan mužu – napisala je Anja podelivši još nekoliko fotografija na društvenim mrežama.

 

Објава коју дели Anja Valente (@anja) дана

Објава коју дели Anja Valente (@anja) дана

A detalje sa najraskošnije svadbe o kojoj cela Srbija bruji, u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju otkrili su Stojkovići nakon slavlja.

– Mi smo pravoslavci i želja mi je bila da i moja deca nastave tradiciju očuvanja naše vere. Ipak, najvažnije je da je Anja odlučila da se venča po pravoslavnim običajima, Igo je to prihvatio, a mi sproveli u delo. Koincidencija je da je sve troje naše dece kršteno u Sabornoj crkvi, i evo sada smo doživeli i to da ih tu venčavamo – kaže Dragan Stojković Piksi, nekada velika zvezda svetskog fudbala, a danas trener kineskog kluba velikih ambicija Guanžua, i dodaje šta je saopštio kćerki dok su plesali na Kelemegdanskoj terasi: – Rekao sam joj da bude dobra majka i supruga, da je žena uvek stub porodice, i da je pred njom velika odgovornost.

Zavet na večnu ljubav i pred Bogom: Venčanje Anje Stojković okupilo mnoga poznata imena

KOD KUĆE

Anja je veoma ozbiljno shvatila tatine reči. Bila je odlučna u nameri da se venča u Beogradu uverena kako sjaj Pariza nikada ne može zaseniti tradiciju, kulturu i običaje zemlje iz koje potiče.

– Crkveno venčanje je bilo veoma emotivno. Zabava koja je potom usledila bila je vesela. Najviše sam bila oduševljena dekoracijom koja je za temu imala srpsku tradiciju. Kako sam preuzela odgovornost za planiranje prethodnog venčanja na Azurnoj obali, zamolila sam mamu da ona organizuje srpsko. Izuzetno sam vezana za našu zemlju i običaje i želela sam da se venčam u gradu gde se osećam kao kod kuće. Veoma mi je značilo da to bude u pravoslavnoj crkvi, pogotovo u hramu u kome smo brat, sestra i ja kršteni kao deca. Drago mi je da je Igo pristao da se venčamo u crkvi, jer zna koliki sam vernik, a i njemu je naša pravoslavna vera postala bitna otkad smo zajedno – otkriva Anja.

Zbog Draganovih obaveza u Kini organizaciju beogradskog venčanja preuzela je njegova supruga Snežana. U saradnji s mladom bila je vešt projektant svakog detalja događaja koji je obeležio prvu polovinu 2018. godine.

– Kada nas je Anja obavestila da planira da se uda, praktično tog dana su krenule pripreme. Koliko god sve izgledalo lako, poslednjih deset dana je bila dosta stresno za ceo tim koji je bio uključen u organizaciju. Zadovoljstvo mi je da sarađujem s ljudima koji su profesionalci, koji me poznaju i znaju moj ukus, šta volim, a šta ne, pa sam odlučila da zamolim dve svoje prijateljce da mi pomognu. Jedna od njih je Marija Tarlać, žena s mnogo stila i ukusa, koja sve što radi, radi savršeno. Neko vreme se i bavila planiranjem venčanja. Druga je Goga Grubješić, moja dugogodišnja prijateljica, koja ima iskustvo u organizovanja raznih proslava. Za cveće je bila zadužena Marijana iz agencije “Samo kaži da”, mladenačka torta je napravljena u “Cake Studio Rougeu” i bila je ukrašena prirodnim cvećem – ističe Snežana, a na pitanje ko će se sledeći venčati, kćerka Andrea ili sin Marko, kratko kaže: – Ne bih znala ko je sledeći, jer to su njihove odluke u koje se mi kao roditelji ne mešamo. Svakako ćemo se obradovati narednom venčanju u porodici Stojković.

Najzanimljivije je bilo za stolom Lepe Brene: Veličanstvena petorka na venčanju Piksijeve ćerke (foto)

VINSKA PESMA

Najemotivniji momenat svadbenog slavlja bio je prvi ples mladenaca.

– Za taj trenutak izabrali smo pesmu “O Sole mio” koju je fantastično otpevao solista i prvak Opere Narodnog pozorišta Vladimir Andrić – kaže Anja i dodaje: – Posle smo uživali i u njegovom izvođenju “Vinske pesme” iz opere “Travijata”. Vladimirov maestralni bariton dao je svečani ton zdravici koja je prethodila torti. Bilo je još mnogo nezaboravnih detalja. Meni je, recimo, bilo veoma uzbudljivo kad je izvođen “Đurđevdan”. Ta kompozicija me uvek asocira na našu muziku i odmalena mi je jedna od omiljenih. Moj suprug Igo je bio oduševljen našim običajima, a istu emociju imali su i ostali stranci koji su prvi put bili gosti na srpskoj svadbi. Igo često dolazi u Srbiju i veliki je ljubitelj naše hrane, muzike i običaja. Trudim se da ga naučim sve što znam o našoj tradiciji, jer su mu žena i kćerka ipak Srpkinje. Dosta dobro razume naš jezik pošto u kući s kćerkom isključivo govorim na srpskom.

Otkad je u septembru 2016. postao deda devojčice Indije Rouz, koju su mu podarili upravo Anja i Igo, Piksi je presložio životne prioritete. Premda je i dalje veoma posvećen profesionalnim trenerskim obavezama u Kini, koristi svaki slobodan trenutak da bude sa porodicom. Zajedništvo i ljubav su elementi na kojima su Stojkovići izgradili čvrstu porodičnu konstrukciju koju ne može da ugrozi ni povremena razdvojenost.

– Kada nisu sa mnom, svakako mi nedostaju. Ali dinamika mog posla je takva da sam svakodnevno u obavezama i taj rad kompenzuje odsustvo porodice. Svako od nas koristi slobodno vreme za porodično okupljanje. Snežana i Andrea su sa mnom u Kini, Marko zbog svojih poslova živi na relaciji Pariz-El-Ej-Kina, a Anja je sa svojom porodicom u Parizu. Oni mi najviše nedostaju – kaže Dragan, dok Snežana objašnjava kako njihov život izgleda u praksi:

– Kada smo zbog obaveza razdvojeni, jedni drugima veoma nedostajemo. Otkako se rodila unuka Indija Rouz, ja se trudim da malo više vremena provodim s njom i zbog toga su svi članovi porodice ljubomorni na nas dve. U prethodnom periodu sam bila zauzeta i oko Anjinog venčanja, ali evo sada kada je sve prošlo planiram da otputujem za Kinu i tamo ostanem do kraja godine. Već pravimo planove za let i dogovaramo se da tamo svi budemo zajedno.

SREĆA SE VIDI NA LICU

Anja za sada ne planira proširenje porodice.

– U ovom trenutku želimo da uživamo u braku i da se maksimalno posvetimo našoj kćerki Indiji Rouz. Ima vremena za proširenje porodice. Voleli bismo da dobijemo još mnogo dece, jer smo mladi postali roditelji, a i oboje smo iz velikih porodica u kojima uživamo – konstatuje Anja i dodaje da će njena poslovna karijera, s obzirom na to da je završila studije modnog dizajna, biti vezana za modu: – Trenutno sarađujem sa srpskim izdanjem magazina Elle. Povremeno radim za modnu kuću Alexandre Vauthier, čiji je vlasnik moj muž. Kod kuće imam mnogo obaveza oko deteta, ali kada kćerka uskoro bude krenula u vrtić, moći ću da se fokusiram na svoju karijeru koja će, naravno, biti vezana za modu.

Jovana, Aleksandra i Karleuša: Kreacije sa Anjinog i Igoovog venčanja o kojima se priča (foto)

Za Snežanu nema dileme: jedno životno poglavlje je okončano. Draganova i njena decu su se osamostalila.

– Prva etapa u odgajanju i školovanju naše dece je završena. Njihove univerzitetske diplome nas čine veoma ponosnim. Sigurna sam da su oni sada zreli ljudi, potpuno spremni da kreiraju svoje živote, svako na svoj način. Dragan i ja smo bili i uvek ćemo biti uz njih, jer smatram da je zdrav i iskren odnos između roditelja i dece najveća snaga porodice – ubeđena je Snežana, i kaže kako nema specijalnu tajnu za očuvanje mladalačkog izgleda: – Duhovno sam ispunjena i to se vidi na mom licu. A srećnom me čini ljubav supruga i dece. Ali ne treba zanemariti negu, jer žene u mojim godinama moraju da odvoje barem malo vremena samo za sebe, što ja i činim. Naravno, važnu ulogu igra i genetika.

Dragan se već vratio obavezama u kineskom fudbalu. Rad u ambicioznom klubu poput Gvanžua ne ostavlja mu mnogo prostora za uživanje u stvarima koje voli.

– Moje profesionalne obaveze su takve da moram da ih prihvatim. Za vreme odigravanja Svetskog prvenstva u Rusiji biću s mojim timom na pripremama u Los Anđelesu. Očekujem da se Srbija plasira u drugi krug. Navijaćemo i bodrićemo naš tim svim srcem. Želim Srbiji mnogo sreće i uspeha.

Autor: Gloria magazin/Boris Jakić
Foto: Dragan Petrović, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi