Anđela Jovanović: Boks za savršen početak dana


Osim što je promenila životne navike pa se danas zdravije hrani, ranije se budi i ranije ide na počinak, beogradska glumica je odnedavno počela da trenira boks

Glumica mlađe generacije Anđela Jovanović (26) potpuno je promenila životni stil. Zdravije se hrani i ranije odlazi u krevet, a poslednjih meseci i trenira boks.

Anđela Jovanović: Trudim se da porodične odnose ne mešam u poslovne

Pre dve godine sam prvi put u životu odlučila da ozbiljno vežbam. Od tada osim što redovno idem u teretanu, hranim se zdravije, ležem i ustajem ranije. Ne propuštam treninge ni kad sam umorna, što je, verujem, dobar način da ojačam volju. Naučila sam i da čovek stalno može više. Uživam da pomeram svoje granice, ne samo kad je reč o treningu već generalno u životu. Trudim se da iznova osvajam slobode, kako životne, tako i glumačke.

Otvoreno pismo Dragana Jovanovića: Branka i Anđela su moja najveća snaga, moj smisao života

Boks trenira pet meseci, ponekad i po pet puta nedeljno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andjela Jovanovic (@_blejzmodesti) on

Drugar me je odveo da vidim kako to izgleda i dopalo mi se. Znala sam da je teško i razmišljala sam da li ću biti spremna na visokointenzivan trening. Vrlo brzo sam se uhodala i super se osećam. Prošla sam obuku za sve udarce i sada usavršavam tehniku. Dok sam bila slobodna, išla sam na boks pet puta nedeljno, ali kad su počele pripreme za predstavu “M.I.R.A.” u Bitef teatru, imala sam mnogo proba, fizički zahtevnih, pa sam manje trenirala.

Anđela Jovanović: Zašto je sarma apsolutna kraljica srpske kuhinje

Iako je ozbiljno bavljenje sportom naporno, ne žali se. Naprotiv.

Sve čemu se čovek temeljno posveti iziskuje neki napor. Ja sam posvećenik u svakom smislu te reči, kad nešto počnem i zavolim, uvek idem od kraja. Čak me napor na treningu tera napred.

PLES U RINGU

Za sada joj dobro ide aperkat, a trener joj je rekao da je talentovana za boks.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andjela Jovanovic (@_blejzmodesti) on

To što sam se pronašla u tom sportu meni nije čudno, jer boks ima dosta veze sa plesom. Zapravo, doživljavam ga kao kombinaciju sporta i koreografije. Volim da treniram uz salsu ili neku drugu kubansku muziku, to je ritam koji postoji u boksu.

Anđela Jovanović: Mama najbolje zna da uteši

Mnogi bi pomislili da momci tek sad neće imati petlju da priđu lepoj kćerki dramskih umetnika Dragana Jovanovića i Branke Pujić, ali Anđela uz osmeh kaže da niko ne treba da je se plaši.

Ovo je meditativan sport, koji me smiruje. Dok sam u ringu, oslobodim se negativne energije. Boks je moj izbor, između ostalog, jer me čini srećnom. Ako mi jutro počne treningom, onda mi je ceo dan dobar.

Anđela Jovanović i Slaven Došlo: Kad glumci prošetaju modnom pistom (foto)

Posle premijere predstave “M.I.R.A”, posvećene Miri Trailović, koju je u Bitef teatru režirao Andraš Urban, mlada glumica ima nove velike planove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andjela Jovanovic (@_blejzmodesti) on

Veoma se radujem što sam radila predstavu o Miri Trailović, to je bio izazov za mene, vrlo privlačan. Trebalo bi da snimamo nastavak “Vojne akademije”, čemu se takođe veselim. To u meni budi osećaj kao da se ponovo viđam sa daljom rodbinom koju mnogo volim. Planiram da nastavim da radim na sebi, čitam, usavršavam se, možda počnem da pohađam još neke studije vezane za glumu. Naravno, svaki slobodan trenutak provešću u teretani i na boksu.

Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi