Ana Mihajlovski: Priznajem, kukavica sam!

Pošto je prestala da ide na psihoterapije, zgodna voditeljka, zaštitno lice TV Pink Ana Mihajlovski svoje dileme i probleme rešava tako što uspostavlja unutrašnji dijalog, jer ne želi da opterećuje okolinu

Posle procesa sazrevanja, tokom kojeg je iza sebe ostavila dva bračna brodoloma, televizijska voditeljka Ana Mihajlovski (36) odlučila je da se intelektualno usavršava kako bi svojoj deci, jedanaestogodišnjoj Ivi, devetogodišnjoj Zoji i četvorogodišnjem Petru, uvek davala prave odgovore i pravilno ih usmeravala ka ostvarivanju životnih ciljeva. Danas čita nekoliko knjiga istovremeno i tako nadoknađuje ono što je propustila u vreme kad je bila devojka, kada je, po sopstvenom priznanju, bila mlada i glupa. Njen emotivni status može se najlakše opisati primorskim terminom za tiho i mirno more – bonaca.


Mislim da se muškarci više ne udvaraju. Puste ponekad poruku na instagramu i to predstavlja maksimum njihove hrabrosti da priđu ženi. Po reakcijama žena na tekstove koje objavljujem na društvenim mrežama, vidim da one danas rade sve, pa se i udvaraju.

Da li je za to možda kriva ženska emancipacija, da je ona dovela do toga da danas žene preuzimaju muške uloge?
To je veoma široka tema. Ne sviđa mi se što smo danas toliko toga preuzele na sebe. Mi smo i majke, i radnice, i domaćice, i podrazumeva se da budemo lepe. Ne možemo da postignemo to sve, pa i ako uspemo, na nekom polju moramo biti neuspešne. Mislim da je svet mnogo izgubio time što smo mi poželele da budemo jednake u svemu. Možda će me neko sad linčovati zbog ovoga, ali smatram da žena treba da bude žena, a muškarac muškarac.

I da vam priđe u izlasku?
Više volim kućna okupljanja, kada sa prijateljima igram društvene igre, pričam, zezam se. To mi je lepše nego izlasci u grad, gde svi gledaju u telefone. Ne znam šta to oni rade, ja ili izađem i igram na stolu, ili ne izlazim.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Miša Obradović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi