Ana Dabović: Heroina sa anestezijom

Tri dana posle završetka Evropskog prvenstva na kome je pomogla našoj reprezentaciji da osvoji bronzanu medalju košarkašica Ana Dabović je operisala šaku leve ruke

Košarkašica i reprezentativka Srbije Ana Dabović (29) odmah po završetku Evropskog prvenstva morala je na operaciju šake leve ruke, koju je povredila u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, tokom utakmice protiv Švedske. Hirurška intervencija protekla je dobro, a naša sportska heroina dve nedelje će morati da nosi gips.


– Polomila sam domali prst leve ruke. Osaćala sam snažnu bol, nije pomagao ni gips koji mi je stavljen. Doktorka reprezentacije Suzana (PREZIME) nije mi rekla da sam slomila prst želeći da me poštedi suočavanja s lošom prognozom. Odmah je znala o čemu je reč, s obzirom na to da sam imala nesnosnu bol i da nisam mogla da pomeram prst. Insistirala sam da mi kaže istinu, htela sam da znam šta se dešava. Neposredno posle meča otišle smo u Klinički centar Srbije i rendgen je potvrdio njene sumnje.

Bez osećaja straha, tri dana posle završetka Evropskog prvenstva krenula je na operaciju.

– Pošto je moja sestra Milica otputovala u rodni Herceg Novi, uz mene je bila moja drugarica iz Amerike Bruk. Kako sam celog dana osećala dejstvo anestezije, pravila mi je društvo i kasnije. Operacija mi je poremetila sve planove, moraću da ih menjam u hodu, ali očekujem da ću do početka sezone, u septembru, imati dovoljno vremena da se sasvim oporavim. Čeka me naporna sezona u francuskom Buržu, a i obaveze sa reprezentacijom, ukoliko se nađem na spisku selektorke Marine Maljković.

Nastavak teksta na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Marina Lukić Copyright by Gloria, Guliver/Getty images, ATA images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi