An Mari Ćurčić: Još se pitam zašto


Dok pokušava da poveže pokidane životne niti posle samoubistva kćerke Marije, beogradska novinarka An Mari Ćurčić oseća užasnu bol zbog gubitka i svakodnevno sebi postavlja pitanje zašto se to dogodilo

Život poznate novinarke An Mari Ćurčić (52) 11. novembra prošle godine odjednom se pretvorio u agoniju. Njena starija kćerka Marija izvršila je samoubistvo u 25. godini u iznajmljenom stanu.

Marija je bila uspešna manekenka, promoterka raznovrsnih brendova, zaštitno lice noćnih klubova, nasmejana, vedra, u svakom kadru širila je optimizam. Izgledala je i privatno i profesionalno kao reklama za bolji život.

A onda se desio prekid.

Ta vest je šokirala i njenu porodicu i najintimnije prijatelje jer nije bilo nikakvih naznaka da bi tako nešto moglo da se desi.

An Mari je dugo vagala može li o ovome javno da govori. I smogla je snagu. Ne poznajemo se, ali smo nekako spontano prešli na “ti”. Razgovor o ovakvim temama nemoguć je ako ste na distanci. Nesreća zbližava ljude, ali obično kada bude kasno.

Šta se desilo tog dana i kako si se ti uopšte snašla, pitam je dok mi ponestaje reči.

– Desio se horor. Najkraće rečeno, užas. Ni u jednom trenutku nije postojala nikakva naznaka da bi to ikada moglo da se dogodi našoj Mariji. Niko ništa nije primetio, ne samo suprug Đorđe i ja kao roditelji nego ni uža ni šira porodica, niti njeni prijatelji. Šta se dogodilo i zašto je do toga došlo – pitanja su na koja sumnjam da ćemo ikada dobiti odgovore.

Ostatak ispovesti An Mari Ćurčić pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 11. marta!

Autor: Aleksandar Đuričić
Foto: Dalibor Danilović, Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi