Alisija Vikander i Majkl Fasbender: Venčanje obavijeno velom tajne


Švedska glumica i njen irski kolega, oboje sa sjajnim holivudskim karijerama, posle tri godine veze na španskom ostrvu su organizovali svadbu koja je trebalo da bude tajna, ali su detalji procurili u javnost

Majkl Fasbender i Alisija Vikander u španskom provodu (foto)

Obavijeno velom tajne 14. oktobra je obavljeno venčanje irskog glumca Majkla Fasbendera (40) i švedske glumice Alisije Vikander (29). Tek nekoliko dana kasnije procurile su fotografije i postalo je jasno da je svadba organizovana na Ibici, i da je žurka bila potpuno luda. Mladoženja je bio bos, u bermudama i raskopčanoj košulji, a mlada u čipkanoj beloj haljini kuće Zimmerman i sa belim naočarima za sunce u obliku srca. Slavilo se na plaži, na jahti, u restoranu “Yemanja” i u rizortu “La Granja”, koji je uređen kao farma.

Ni gosti na venčanju, među kojima su na fotografijama identifikovani jedino španski maneken Hon Kortaharena i tamnoputi reditelj zvučnog imena Stiv Makvin, nisu unapred znali čemu će prisustvovati. Njih dvadesetak dobilo je poruke da kupe kartu za Ibicu za 14. oktobar i da će ih tamo sačekati auto koji će ih odvesti na tajnu lokaciju. Kad se pojavio razdrljeni Fasbender i svima počeo da nudi piće, niko nije sumnjao da je u pitanju žurka na plaži, ali kad je Alisija došla u beloj haljini, ubrzo za njom i pop, postalo je jasno da se nalaze na venčanju slavnog para.

I njihova dosadašnja veza bila je više nego diskretna. Nijednom nisu govorili jedno o drugom, mada su se često zajedno pojavljivali. Upoznali su se 2014. snimajući film “The Light Between Oceans”. U ovom ostvarenju reditelja Dereka Sijanfransa Fasbender je igrao Toma, ratnog veterana koji radi kao svetioničar na zapadnoj obali Australije, a Alisija je bila devojka Izabel koja se u njega zaljubljuje. U filmu ona očajnički želi dete, a njene molitve bivaju uslišene kad jednog dana na obalu doplovi čamac sa napuštenom bebom u njemu. Zasad nema naznaka da će u bračnu luku Majkla i Alisije uploviti neko dete, mada pretpostavke za to uveliko postoje. Naime, Fasbendera su posle ostvarenja “Sram” iz 2011. nazvali “prvim penisom Holivuda”. U tom filmu nabijenom erotikom glumac je u većini scena go, i igra zavisnika od seksa, a na osnovu onog što je viđeno na platnu nadimak se nametnuo sam od sebe.

VEZA SA SEDMOBOJKOM

Majkl Fasbender je imao više ljubavnih veza pre ovog braka, ali kao što nikad nije govorio o Alisiji Vikander, tako nije ni o ranijim devojkama. Samo je jednom šturo izustio da je sa tamnoputom glumicom i pevačicom Nikol Behari “toliko često koliko je to moguće”. Na osnovu te izjave novinari su zaključili da su praktično nerazdvojni.

Zgodni Irac je pre Behari od 2008. do 2009. bio u vezi sa takođe tamnoputom glumicom Lizi Endruz. Dokazao je da voli crne lepotice i kad je kraće flertovao sa Naomi Kembel i glumicama Lupitom Njongo, Zoi Kravic i Rozario Doson. A posle Nikol Behari prešaltovao se na atletičarke. Konkretno, na Luiz Hejzel (takođe tamnoputu), britansku reprezentativku u sedmoboju. Nakon nje, a pre nego što je upoznao Alisiju Vikander, tokom 2013. viđao se sa Madalinom Dijanom Genea, rumunsko-italijanskom manekenkom. Ova devojka “proslavila” se 2015. kad je na svom instagramu napisala: “Čaušesku je bio komunista, ali u njegovo vreme bar su svi imali šta da jedu i nije bilo tolike razlike između bogatih i siromašnih”. Genea u post-Čaušeskovo vreme očigledno pripada grupi bogatih, jer je u Italiji zaradila dovoljno para da može da renovira ginekološko odeljenje bolnice u svom rodnom mestu Slatini.

U poređenju sa svojim suprugom, Alisija Vikander je prava amaterka što se ljubavnih odnosa tiče. Pre braka zabeležen je samo jedan njen dečko, zgodni švedski glumac Aleksander Skarsgard. S njim je bila u vezi neposredno pre snimanja filma “The Light Between Oceans”, gde je upoznala Fasbendera. Inače, Alisija je u rodnoj Švedskoj kao dete počela da se bavi baletom, i u tome je bila toliko uspešna da je s vremenom postala članica Švedskog kraljevskog baleta u Stokholmu, kao i Škole američkog baleta u Njujorku. Na filmu je debitovala relativno kasno, 2010. u drami “Pure”, a proslavile su je uloge aktivistkinje Vere Briten u “Testament of Youth” (2014) i humanoidnog robota u “Ex Machina” (2015), za koje je nominovana za Zlatni globus, nagradu BAFTA, kao i Oskara za najbolju epizodu. Njen pravi komercijalni uspeh očekuje se sledeće godine, kad će u nastavku filma “Tomb Raider” igrati glavnu junakinju Laru Kroft, koju je pre nje tumačila Anđelina Džoli.

Autor: Gloria magazin/ Aleksandar Ostojić
Foto: Guliver/ Getty images/ Splash/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi