Alen Delon: Napustiću ovaj svet bez žaljenja


Jedan od najslavnijih francuskih glumaca Alen Delon kaže da će otići s “ovog sveta bez žaljenja”, u intervjuu objavljenom u posebnom broju francuskog časopisa Pari Mač, posvećenom njegovoj 60 godina dugoj karijeri.

– Život mi više ne donosi bog zna šta. Sve sam doživeo, sve sam vidio. Ali ponajviše jer mrzim ovu epohu, povraća mi se od nje – objašnjava 82-godišnji glumac na kraju intervjua naslovljenog “Ja, Delon: intervju njegovog života”.

– Ima ljudi koje mrzim. Sve je lažno, iskrivljeno. Nema više poštovanja, niko vam više ne daje reč. Samo se novac računa. Celi dan slušamo o zločinima. Znam da ću napustiti ovaj svet bez žaljenja –  kaže Alen Delon.

Velika ljubav Alena Delona: Preminula francuska glumica Mirej Dark

Gotovo su svi mrtvi, ističe legendarni glumac iz “Geparda” (1963), kojem je pre nekoliko meseci umrla bivša partnerka Mirej Dark, glumica koja je s njim delila život sedamdesetih godina.

Napominje i da “kasni” snimanje njegovog “poslednjeg filma” u kojem bi trebalo da glumi uz Džulijet Binoš, a “hteo bi poslednji put da stane i na pozorišne daske”.

Prethodni dugometražni film sa Alenom Delonom bio je 2008. “Asteriks na olimpijskim igrama” u kojem je glumio Julija Cezara. U pozorištu je poslednji put nastupio u “Običnom danu” Erika Asusa.

Publika će ga posebno pamtiti po ulogama u filmovima “Roko i njegova braća” (1960), “Pomračenje” (1962) i “Gospodin Klajn” (1976).

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: Guliver/Getty images, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi