Aleksandar Mitrović: Imao sam sreću da ženu svog života nađem veoma rano


Napadač fudbalske reprezentacije Srbije i engleskog Fulama otkriva detalje veridbe sa dugogodišnjom partnerkom Kristinom Janjić i planove o njihovom venčanju, kao i da mu je najvažnija misija u životu da usreći sina Luku i kćerku Nađu

Srpski reprezentativac u fudbalu Aleksandar Mitrović (24) u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju otkriva planove o venčanju i kako je zaprosio dugogodišnju devojku Kristinu Janjić (26), kao i na koga liče njihova deca, trogodišnji Luka i jednogodišnja Nađa. Aktuelni napadač engleskog Fulama kaže i da ga je roditeljstvo potpuno promenilo nabolje i da mu je porodica najveći prioritet u životu, a najvažnija misija da naslednike i voljenu ženu učini srećnim i nasmejanim.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Mitrovic (@aleksandar_mitrovic_45) дана

Na koji način ste zaprosili Kristinu?

– Zaprosio sam je u porodičnom okruženju, dok smo večerali u našoj kući, i baš je bila u šoku. Nije to očekivala. Gledala me je zbunjeno, kao da ne shvata šta se dešava. Tek posle petnaestak minuta je bila baš srećna.

Jeste li zakazali venčanje i kakvo biste voleli da ono bude?

– Nismo još, s obzirom na to da je moj posao takav da ne znam koliko ću, ni kad, imati pauzu. Polako planiramo, ne žurimo. Voleli bismo da to bude lepo i veliko venčanje, prefektno i baš onako kako budemo zamislili. Zato i ne žurimo previše sa zakazivanjem.

Koliko vam je otežavajuća okolnost to što je Kristinin otac fudbalski trener?

– To nije otežavajuća, već olakšavajuća okolnost. On je bivši fudbaler, igrao je na poziciji napadača, kao i ja, tako da dosta pričamo o fudbalu i stvarima vezanim za ovaj sport. Od njega, naravno, dobijam dosta dobrih saveta i trudim se da ih što više primenjujem na terenu.

Kako sin reaguje kad vas gleda na utakmici? Zanima li njega fudbal?

– Luka voli da me gleda kad igram, posebno se raduje dolascima na stadion. Obožava da posle utakmice izađe na teren i igra se s loptom, pa se trudim da ga što češće vodim sa sobom. Ponekad zajedno šutiramo loptu i dajemo golove i on u tome baš uživa. Ali još je mali, videćemo šta će mu biti sfera interesovanja, a ja se nadam da će ga fudbal sve više i više zanimati.

Kakva je Nađa, jeste li razmazili kćerku?

– Nađa je veoma čvrsta i samostalna za jednu devojčicu. Sve mora po njenom da bude, ako nije tako, uglavnom nastaje haos. Šalim se, ona je karakterom više na mamu povukla i voli da sve bude kako ona hoće.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Mitrovic (@aleksandar_mitrovic_45) дана

Planirate li još dece?

– Iskreno, ne razmišljamo baš previše o tome. Deca su nam još mala i sad nam je najvažnije da im pružimo što više pažnje – u ovom uzrastu i dok odrastaju. Zbog mog posla izuzetno je teško da uskladimo sve obaveze, pa iz tog razloga trenutno proširenje porodice nije tema. Ali u budućnosti, kad Luka i Nađa malo porastu, što da ne? Deca su najveće blago i najveća sreća. Videćemo koliko ćemo ih imati, samo nek smo živi i zdravi.

Vas je roditeljstvo iz korena promenilo, mladi ste ušli u svet profesionalnog fudbala i ozbiljnu vezu sa ženom koju volite. Šta su vam prioriteti u ovom životnom trenutku?

– Roditeljstvo me je skroz promenilo, i to nabolje, naravno. Jednostavno, promene se prioriteti, niste više bitni vi, nego deca. Uvek ističem da sam imao sreću da nađem ženu svog života veoma rano i da vrlo mladi osnujemo porodicu, a to je najbolje i najlepše što je moglo da mi se desi. Svi moji prioriteti su vezani za porodicu, da njima obezbedim sve, da budu živi i zdravi, srećni, nasmejani, zadovoljni. Jer kad su oni srećni, ja sam još srećniji i meni je tad najlepše. Uz tu najvažniju misiju, želja mi je da budem što uspešniji u poslu kojim se bavim. Ali zaista smatram da je najvažnije da smo živi i zdravi, za ostalo ćemo se izboriti.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Mitrovic (@aleksandar_mitrovic_45) дана

Ostajete li i narednu godinu u Engleskoj?

– Ne znam, stvarno. U fudbalu se ništa nikad ne zna, stalno se menjaju planovi pa ne možete da planirate mnogo unapred. Ovde sam već četiri godine, lepo mi je. Sada smo u Londonu, koji je divan grad i uživamo u njemu. Igrač sam Fulama i fokusiran sam na to da dam sve od sebe i do kraja sezone odigram sve mečeve najbolje što mogu, kako bih pomogao ekipi da ostvari što bolje rezultate. Preda mnom su i dve veoma bitne kvalifikacione utakmice naše reprezentacije za Evropsko prvenstvo, gde ću se truditi da dam makismum, kao i uvek. Posle toga idem na odmor, da restartujem i telo i glavu, jer ovde se igra bez prestanka, bukvalno godinu dana bez pauze – samo treninzi i utakmice, samo fudbal. Tako da kad sve prođe, idem na zasluženi odmor, a onda ćemo da vidimo šta ima od ponuda. Trenutno se ne opterećujem time.

Autor: Gloria magazin/Zorica Zarić
Foto: Guliver/Getty images, Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi