Kristina Radenković: Izlazak iz komforne zone


Glumica i voditeljka kviza ‘Slagalica’ kod verenika Nikole voli osobine koje i kod sebe smatra dobrim, dok je nerviraju tvrdoglavost i egocentričnost, koje su i njoj svojstvene, a nada se da će, kad malo ‘porastu’, pronaći sredinu

U susret novoj, jesenjoj televizijskoj sezoni, razgovarali smo s Kristinom Radenković, voditeljkom “Slagalice”. Jedan od najgledanijih kvizova, koji se emituje na RTS-u, već nekoliko godina vodi zajedno s Marijom Milovanović. Često u šali kaže kako ima utisak da je venčana sa “Slagalicom”, jer joj se taj naziv lako “zalepio” uz prezime. Prethodne sezone imala je i jednu glumačku premijeru – s Marijanom Mićić, Jovanom Stipić i Mikijem Damjanovićem postavila je na scenu UK “Vuk Karadžić” predstavu “Upravnikovanje”. Oseća se spremnom i za nove TV izazove.
– Velika mi je želja da radim informativni program uživo. To bi mogao da bude moj sledeći profesionalni korak. Ali, videćemo šta misle moji nadređeni – sa osmehom kaže Kristina.
Pošto ne voli leto i vrućinu, jedva je čekala jesen i povratak na posao.
– Zimsko sam dete, pa valjda zbog toga uvek jedva čekam da prođu letnji meseci. Do jula mi je sve super, ali jul i avgust ne podnosim. Ne samo što je vrućina nego je i grad prazan, dosadno je. Pošto nisam mogla cela dva meseca da provedem van Beograda, išla sam na nekoliko kraćih putovanja. S verenikom Nikolom obišla sam Belgiju i Holandiju. Bili smo u Brižu, Briselu i Amsterdamu, a prošli smo i kroz Gent.
Mada je mislila da će je Briž oduševiti, jer je oduvek želela da poseti taj grad, s nogu ju je oborio Amsterdam. Bukvalno i figurativno.
– Celo putovanje bilo je poprilično naporno, jer smo mnogo pešačili. Ali, uživala sam u divnom Amsterdamu. Prvi put sam bila u tom gradu i sad sam luda za njim. Posle toga sam s mamom i sestrom bila na Braču, u Hrvatskoj. To je bilo jedno opuštajuće putovanje. Po ceo dan sam ležala, jela i kupala se. A pre svih ovih putovanja, s majkom sam bila i u Milanu.

Foto: Saša Mihajlović

Foto: Saša Mihajlović

Mama joj je najbolji saputnik, ali glumica i voditeljka kaže da na putovanjima može mnogo da nauči i od svog verenika Nikole Radojevića.
– Najviše volim da idem s mamom, baš kao i ona sa mnom. Ali, pošto se sestra Marina ljuti jer nema s kim da putuje, “pušta” nas pod uslovom da joj jedna od nas kasnije pravi društvo. I Nikola je odličan saputnik. Mnogo zna o svemu. On je kao hodajuća enciklopedija. Naš zajednički put u Belgiju i Holandiju njemu je bio već drugi ili treći odlazak tamo. Veoma dobro se snalazi, pa mi je bio odličan vodič.
Kristina i Nikola upoznali su se slučajno. Bio je to takoreći filmski susret prošlog leta, kad je Nikola spasio voditeljkinu kucu koju su udarila kola. Sve se događalo u trenutku kada je i on tražio svog izgubljenog psa… Na kraju se sve dobro završilo, i po kuce i po njihove vlasnike. Posle šest meseci veze, mladi pravnik zaprosio je šarmantnu voditeljku. U međuvremenu su počeli i zajednički život.
– Kod Nikole najviše volim sve ono što mislim da je dobro i kod mene. Zato smo se i spojili. Opet, nervira me upravo sve ono što verovatno i njemu najviše smeta kod mene – oboje smo tvrdoglavi i pomalo egocentrični. Bolje rečeno, ne damo na sebe, odnosno, niti on mene može da “lomi”, niti mogu ja njega. Mnogo smo slični. Iste stvari nas i privlače i odbijaju. Verovatno ćemo kad još malo “porastemo” naći sredinu.
Voditeljka priznaje da ju je veza s Nikolom promenila.
– Naučila sam da u određenim situacijama moram da pravim kompromise. Pristala sam na stvari na koje ranije ne bih, jer o njima nisam ni razmišljala. Izašla sam iz svoje komforne zone. Bila sam poprilično razmažena i ušuškana. Mada sam mislila da će mi izlazak iz te moje opuštene varijante biti vrlo težak, već prvog dana našeg zajedničkog života počela sam da uživam. Nikola mi je “ušuškao” ceo stan i sve je divno. Kad nađete nekog s kim možete sve, onda vam ništa ne pada teško.
Otkako ne živi sama, morala je malo da modifikuje svoje navike.
– U principu, sve je isto, jedino što se sada ranije budim zbog Nikole. Teško mi je posle zvonjave njegovih šest alarma da ostanem u krevetu i spavam. Imam i malo više obaveza, jer sad brinem ne samo o svojim ljubimcima već i o njegovom psu, ali sve nekako funkcioniše.
Jedino pitanje oko kojeg umeju da se “spotaknu” jeste čiji ljubimac se više linja.
– To nam je najveći problem. Nikola ima psa Radoja, ja imam kucu Ninu i macu Zoću, koju od milošte zovemo Zloća, jer maltretira Radoja. I tako, ja negiram mačje dlake, Nikola “ne vidi” one Radojeve. Sva sreća pa se moja Nina ne linja.
Kristina kaže da je tek ove godine naučila šta je prava odgovornost.
– Bila sam “luda” do trideset treće godine, a onda sam morala da otvorim agenciju, jer sam počela da se bavim producentskim poslom. Tad sam shvatila koliko, zapravo, umem i mogu. Shvatila sam da sam sposobna i odgovorna i da umem da organizujem stvari. Jer, drugačije je kad vam sve organizuju drugi, a potpuno je druga priča kad sami gledate kako nešto nastaje, vodite računa o svakom čoveku u timu, o honorarima. Tada sam shvatila i koliko imam sreće na RTS-u, odnosno koliko sam zaštićena na televiziji na kojoj radim – ispričala nam je Kristina Radenković.

Foto: Marina Lukić / Stajling: Elizabeta Vučinić / Šminka: Lidija Dugalić / Frizura: Jovan Šarić
Garderoba, obuća i nakit: XYZ Premium Fashion Store, Office Shoes, Accessorize / Mesto snimanja: Tranzit bar
Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 644.