Bila je do kraja sa njim: Ko je žena sa kojom je Duda Ivković proveo život

Autor:

16.09.2021 11:37

Foto:

Foto:

Košarkaški trener Dušan Duda Ivković, koji je preminuo danas u Beogradu, imao je skladan brak sa suprugom Nenom i harmoničnu porodicu koju su krasili i sinovi Petar i Pavle



Košarkaški trener Dušan-Duda Ivković, koji je danas preminuo u Beogradu u 78. godini, predvodio je tokom karijere brojne ekipe, od Partizana, Olimpijakosa do kluba CSKA iz Moskve, ali i našu reprezentaciju na najznačajnijim sportskim takmičenjima na kojima je osvojio brojna priznanja. Na košarkaškom terenu dominirao je sam, a na privatnom uspehe je nizao rame uz rame sa suprugom Nenom.

Pročitaj i Odlazak legende srpske košarke: Preminuo Duša Duda Ivkovića

Dušan i Nena nisu se često izlagali javnosti, zbog čega je svako njihovo zajedničko pojavljivanje izazivalo još više pažnje. Ipak, za Gloriju su govorili zajedno pre nekolikpo godina.

Na pitanje u kakvoj formi je onaj drugi, porodični tim, Duda Ivković je odgovorio:

- Ivkovići imaju jedan veliki kvalitet. Mi smo harmonična i srećna porodica, i to je nešto što me posebno čini zadovoljnim. Tim koji pobeđuje ne menjamo. Strahovito mi je važno da smo u dobroj formi, i supruga Nena i sinovi Petar i Pavle, jer ovaj moj posao je stresan. A biti moja supruga je, pretpostavljam, prilično teško, ali to bi mogla najbolje da kaže Nena. I deca se dobro slažu.

Branko Pantelić

 

Na pitanje da li je Nena ponekad ljubomorna što sa sportistima koje trenira ponekad provodi više vremena nego sa njom, duhovito je odgovorila:

- Ne da nisam ljubomorna, nego sam srećna što taj mali deo njega ipak pripada meni.

A kolika je privilegija, a kolika žrtva biti supruga Dude Ivkovića?

- Ogromna privilegija, i isto tolika žrtva. Ali, kad kažem žrtva, to zvuči prilično grubo, ne bih želela da budem pogrešno shvaćena - odgovorila je Nena, supruga Dude Ivkovića.

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading