Mirjana Karanović u Veneciji s posebnim razlogom

Autor:

18.09.2021 13:50

Foto:

Foto:

Slavna srpska glumica i rediteljka Mirjana Karanović dobila je pohvale za svoj projekat ‘Majka Mara’ koji je predstavila na producentskom marketu održanom u okviru Venecijanskog filmskog festivala



Iako srpska kinematografija nije imala predstavnika u zvaničnim selekcijama nedavno završenog Venecijanskog filmskog festivala, glumica Mirjana Karanović potrudila se da na najlepši način reprezentuje našu filmsku umetnost. Ona je učestvovala na zvaničnom produkcijskom i koprodukcijskom marketu održanom u okviru festivala, na kome je predstavljala zainteresovanima projekat svog drugog dugometražnog igranog filma “Majka Mara”. Na market se ne dolazi svojevoljno, već po pozivu, što automatski znači da je Mirin projekat prošao prvu, ujedno i najozbiljniju, selekciju za dobijanje novca za realizaciju.

Instagram screenshot

 

U društvu producentkinje Snežane Penev, naša diva je imala veliki broj sastanaka s predstavnicima fondova, distributerima i emiterima.

- Uzbuđena sam i presrećna što smo ovde i što je baš naš projekat iz Srbije prošao ogromnu selekciju. To je velika podrška, kako za mene kao filmsku umetnicu, tako i za našu kinematografiju - izjavila je Mira.

Miriše na uspeh

Mada joj je raspored obaveza bio prenatrpan sastancima sa producentima i ključnim ljudima iz evropskih i nacionalnih filmskih fondova, ugrabila je malo vremena da obiđe kulturno-istorijske znamenitosti Venecije. Prošetala je Trgom Svetog Marka i na njemu popila espreso, a zatim se uputila do Duždeve palate u blizini, koja je u vreme Mletačke republike bila centar moći i odlučivanja. Kratki obilazak Venecije nije mogao da se okonča bez posete Velikom kanalu ili Kanalu Grande, na čijem početku je smeštena čuvena crkva Santa Marija dela Salute.

Pročitajte i Srpska Venecija: Naša diva blista na filmskom festivalu

Instagram screenshot

 

Kako su producentski timovi i investicioni fondovi lepo reagovali na scenario i ideju, Mirjana Karanović uskoro bi trebalo da počne realizaciju svog drugog filma “Majka Mara”. Za debitantsko rediteljsko ostvarenje “Dobra žena” iz 2016. godine dobila je brojne komplimente publike i kritike, ali i značajne nagrade. Osim što je premijerno prikazano na festivalu Sandens, najznačajnijoj smotri nezavisne produkcije u svetu, osvojilo je 15 nagrada, uključujući dve na Festu.

Instagram screenshot

 

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (1)

Loading
Patriota

18.09.2021 21:29

Šta reći o njoj, SKOVLA, koja je srbska "heroina", zato što širi T*IPER među p*turica malo u Sarajevu.