Velika promena: Oliver Mandić shvatio koliko ne zna o muzici

Autor:

19.09.2021 12:45

Foto:

Foto:

Oliver Mandić, slavni srpski pevač i kompozitor, umetnik uz čije se pesme i danas dočekuju i ispraćaju radost i tuga, poslednjih godinu dana živi na Tari, na obali Zaovinskog jezera, gde je na imanju džinovskih dimenzija shvatio koliko ne zna o muzici



Iako je fizički i mentalno u veoma dobroj kondiciji, o čemu najbolje svedoče blago preplanuli ten i odsustvo viška kilograma, legendarni pevač i kompozitor Oliver Mandić (68) napustio je Beograd i poslednjih godinu dana živi na Tari. Na ogromnom imanju koje je nasledio od dede i oca izgradio je raj na zemlji. Četiri velike kuće, svaka sa površinom od 450 metara kvadratnih, građene u tradicionalnom srpskom planinskom stilu, poslužile su mu kao idealno mesto za eskapizam iz grada za vreme prvog udara virusa korona i ograničavanja kretanja u proleće 2020. Kad je shvatio šta mu pružaju Tara i netaknuta priroda, odlučio je da i 2021. provede na obalama Zaovinskog jezera.

Profimedia

 

- Pre 25 godina, kada sam započeo obnovu imanja na dedovini, planirao sam da napravim centar u kome će se okupljati umetnici različitog profila: muzičari, glumci, baletski igrači, slikari... Tada sam imao 45 godina i bio sam u punoj snazi. Danas, kad sam sve završio, imam skoro 70 godina i nemam snage niti volje da se više bavim time - kaže tvorac nekih od najlepših pesama srpske pop i rok muzike.

Od kuća ga svega nekoliko desetina metara deli do Zaovinskog jezera. Izgradio je pontonski most dugačak dvadesetak metara kako bi s njega komotno mogao da ulazi u čamac ili vodu. Deo obale na njegovom imanju ograđen je bovama kako bi kupanje bilo sigurno s obzirom na to da Zaovinsko jezero važi za veoma hladnu i opasnu vodu.

Pročitajte i Oliver Mandić: Nisam strog tata

Privatna arhiva

 

- Uopšte mi nije dosadno. Sviram po šest-sedam sati dnevno i tek sad vidim koliko ne znam. U Beograd dolazim retko, bio sam samo četiri-pet dana u poslednjoj godini. Sve što mi treba imam na Tari. Kad se uželim društva, blizu mi je Mećavnik, pa odem u posetu Kusti - konstatuje Oliver Mandić.

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading