Gorica Popović: Uopšte se ne radujem penziji

Autor:

12.09.2021 14:45

Foto:

Foto:

Iako će narednog meseca zvanično postati penzionerka, glumica Gorica Popović nastaviće, s mnogo elana i entuzijazma, da igra na scenama Ateljea 212, kao i u filmskim i televizijskim projektima



Glumica Gorica Popović (69) koja će u oktobru zvanično otići u penziju ističe da joj se nimalo ne raduje, mada se ništa značajno neće promeniti u njenom životu, jer će nastaviti da igra i u pozorištu i na televiziji. Iako je mogla da se penzioniše još pre tri godine, u Ateljeu 212 taj rok su produžavali jer je imala mnogo naslova.

Pročitajte i Život sa njim je čaroban, ipak Gorica Popović žali zbog jedne stvari!

Jakov Simović/Gloria

 

- Uopšte se ne osećam kao penzionerka, naprotiv. Poslednjih meseci radim punom parom, i na televiziji i u teatru i ne planiram da stanem. Imam dovoljno energije i entuzijazma. Radujem se saradnji sa novim mladim kolegama u Ateljeu, kao i predstavama u kojima igram, prve me očekuju već sad, u septembru. Svi se molimo bogu i nadamo da neće biti zabrana okupljanja ili redukcije broja gledalaca. Teško sam podnela epidemiološke mere, jer je to neko polovično pozorište. Publika je stvarno bila divna i za svako izvođenje prodavao se maksimalan broj karata, ali, tužno je kad vidite da se popunjeno svako treće sedište, a između dve stolice sa trakom preko. Navikli smo se na pune sale, to najviše volimo i zbog toga i igramo. Dugo nismo igrali ansambl predstave kao što su "Noćna straža" i "Ljubavno pismo", koje će sad biti na repertoaru. Od ove sezone krećemo punim kapacitetom.

 

PUT DO SRCA

Pročitajte i Gorica Popović u visokom društvu - Ni holivudske zvezde nisu odolele glumičinom ajvaru

Jakov Simović/Gloria

 

U novembru je očekuje novi komad u njenoj matičnoj kući, a planira da na scenu postavi i svoju komediju "Stevica operiše".

- Odavno sam rešila da ga uradim, ali tokom pandemije nije imalo smisla raditi neku putujuću predstavu. Mnogo mi je žao što ne mogu da snimim seriju o najvećem srpskom komediografu Branislavu Nušiću, koju sam napisala pre nekoliko godina. Još se niko nije zauzeo za tu priču, reč je o dvadeset epizoda po dvadeset minuta, koje sam pisala čitavu godinu. Sad snimam drugu sezonu serije "Klan", dok serija "Kaljave gume", nažalost, neće biti nastavljena, iako mi se dugo nije dogodilo da imam tako lepe reakcije publike. Očigledno je da je tema o ljudima koji nastavljaju život posle smrti partnera onako kako treba, s mnogo snage i energije, našla put do srca gledalaca.

Pročitajte i Jelisaveta Seka Sablić - Tim ljudima potrebna je pomoć, niko ništa ne čini za njih!

Jakov Simović/Gloria

 

Glumica višestrukih talenata otkriva da stalno nešto radi. Ako ne glumi, bavi se raznim hobijima, od pačvorka, veza do slikanja na drvetu.

- Uskoro bi trebalo da imam izložbu mojih radova u Velikom Gradištu. Njihova biblioteka je vrlo angažovana, a letos smo moja kuma Bilja Krstić i ja otvorile štand, odnosno pokretnu biblioteku na Srebrnom jezeru, koja odlično radi, ljudi su baš zainteresovani i dosta čitaju kad dođu na odmor.

Gorica priznaje da joj je dan kratak za sve ono što želi da uradi. Umetničke gene nasledila je od oca Mojsija, koji je bio slikar i izvođač u pozorištu "Joakim Vujić" u Kragujevcu.

- Tata je bio fantastičan umetnik, prepun energije, komunikativan i izuzetno maštovit. Bio je i veliki ribolovac, kulinar i veoma druželjubiv. I mama Olga bila je kreativna, a kad radim, shvatam da sam nesvesno od nje usvojila mnoge veštine, ona je plela, heklala, slikala na nekim daščicama. I uvek kad smo se pakovali da idemo u našu porodičnu kuću na Srebrnom jezeru, nervirala sam se što je nosila gomile kesa i paketa, koje je pred zimu trebalo vratiti kući. Sad sam je u svemu tome nadmašila, samo vučem tamo amo materijale, boje i druge stvari koje su mi potrebne za moje hobije.

Komentari. (0)

Loading