Sve za ljubav: Japanska princeza Mako zbog OVE odluke ostaje bez titule?

Autor:

04.09.2021 12:35

Foto:

Foto:

Udaja princeze Mako poslednjih nedelja glavna je tema u tamošnjim medijima, a zbog odluke koju je princeza donela postoji mogućnost da ostane i bez titule.



Japanska princeza Mako (29) poprilično je potresla japanski dvor kada je odlučila da se uda za verenika Kejia Komuroa (29), zbog činjenice da je odbila da svečani događaj bude organizovan uz tradicionalne rituale i ceremonije carskog dvora, te je odabrala muškarca koji nije kraljevske krvi.

 

 

Kako prenosi Japanska novinska agencija Kjodo, venčanje će biti organizovano do kraja godine, a zbog izostanka pomenutih rituala Mako će vrlo verovatno ostati bez statusa koji uživa u kraljevskoj porodici. Najstarija ćerka japanskog prestolonaslednika Fumihita i bratanica cara Nurihita prva je princeza Japana koja će se nakon Drugog svetskog rada udati bez tradicionalnih obreda.

Princeza Mako svoju ljubav upoznala je na Univerzitetu u Tokiju 2012. godine, a par planira da nakon venčanja svoj zajednićki život nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Monarhistička pravila u Japanu nalažu da članovi kraljevske porodice gube status i privilegije kada se udaju za nekoga van porodice, međutim očekuje ih novčana otpremnina u iznosu od 1.35 miliona dolara, ipak Japanski mediji prenose da mako verovatno neće prihvatiti pomenuti novac.

Pročitajte i Japanska princeza Mako: Zbog ljubavi odrekla se krune (foto)

 

 

Otac princeze, Japanski prestolonaslednik Fumihito, krajem prošle godine kćerki je dao dozvolu da se uda za svog izabranika, rekavši sledeće:

- Odobravam njihov brak. Ustav nalaže da će se brak zasnivati na obostranom pristanku njih dvoje. Ako je to ono što oni stvarno žele, ja kao roditelj to poštujem - istakao je Fumihito.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading