Anđela Jovanović o intimnim scenama: Uradila sam to sa lakoćom

Autor:

29.08.2021 21:30

Foto:

Foto:

Glumica Anđela Jovanović, koja je dobila prvu glavnu ulogu, prvi put se obnažila na filmu, a podršku joj je, kao i u svemu drugome, dao dečko, atletičar Mihail Dudaš



Glumica Anđela Jovanović (28) dobila je prvu glavnu ulogu na filmskom platnu i zablistala kao Tašana u ostvarenju “Nečista krv - greh predaka” reditelja Milutina Petrovića. Mlada umetnica otkriva da uprkos velikoj odgovornosti nije imala tremu. Prvi put se obnažila na filmu, a te intimne scene su, kako tvrdi, snimljene s mnogo veštine i umešnosti, te joj ni u jednom trenutku nije bilo neprijatno.

Pročitajte i Premijerno na premijeri - Anđela Jovanović i Mihail Dudaš

Jakov Simović/Gloria

 

- Scena u kojoj sam naga snimljena je kroz neku finu zavesu, sve izgleda dosta skriveno i nije nimalo vulgarno. Uradila sam to s lakoćom jer svaki kadar u kome je neko obnažen deluje kao umetničko delo, najlepša slika iz nekog muzeja. Moj utisak je da se u filmu nijednom ne prelazi granica dobrog ukusa. Imala sam sreću da sam sarađivala i konsultovala se sa divnim glumcima, kolegama i filmskim profesionalcima, kao i sjajnom tehničkom ekipom. Osećala sam se sigurno u tom okruženju, svima nama je bilo stalo da posao uradimo na najbolji mogući način, svi smo znali da radimo nešto posebno i lepo i nadam se da ćemo publici uspeti da prenesemo našu ljubav i radost stvaranja - kaže Anđela.

Pročitajte i Stajaće ovacije za novi film Dragana Bjelogrlića i Katarine Radivojević (Foto)

Jakov Simović/Gloria

 

Svesna značaja dela književnika Bore Stankovića, po čijim pripovetkama je urađen scenario, trudila se da pročita sve njegove knjige koje je mogla da pronađe.

- Postoji priča, odnosno kratki komad o Tašani, ali njena priča i sudbina za film su isprepletene sa drugim likovima. Bilo mi je veoma zanimljivo da Borina dela čitam iznova, kao i da otkrivam neke nove detalje iz naše istorije, što mi je približilo vremenski period u kome je moj lik živeo. Stvari su tada, u devetnaestom veku, funkcionisale dosta drugačije nego danas, odnosi muškaraca i žena, oca i majke, autoriteta, znatno su se razlikovali i zanimalo me je da se time bavim. Čak i kada sam imala slobodne dane i radila nešto sasvim drugačije, razmišljala sam o liku i scenama koje je trebalo da snimim. Osećala sam veliku odgovornost i želela sam da dam sve od sebe, trudila sam se da budem koncentrisana i čuvala sam energiju samo za to, jer sam imala dosta teških scena sa kojima nisam bila u prilici da se sretnem ranije.

Pročitajte i Srpske glumice u provokativnim scenama - Katarina Radivojević i Anđela Jovanović kakve do sada nismo videli

Jakov Simović/Gloria

 

Glumica priznaje da je u tome, kao i u svemu drugome što radi, imala veliku podršku dečka, atletičara Mihaila Dudaša (31), s kojim je u vezi godinu dana.

- Međusobno se podržavamo i oboje smatramo da je to vrlo važno u partnerskom odnosu. Ni on ni ja ne bismo mogli bez toga. Mihail trenutno završava studije na Univerzitetskom koledžu u Londonu, dobio je stipendiju za mlade lidere i mesto na master studijama, jednim od najboljih za biznis menadžment. Posvetio je vreme obrazovanju, nečemu čime će se baviti kad jednog dana ode iz atletike, ali svakodnevno i trenira i priprema se za neka nova takmičenja. Nije mu bilo lako što nije učestvovao na Olimpijskim igrama, jer znam koliko mu znači da se takmiči za svoju zemlju, to je za njega velika čast. Do sada nisam imala prilike da ga uživo vidim na nekom takmičenju i jedva čekam da ga gledam, bodrim i navijam za njega sa tribina.

Ceo intervju u našoj Gloriji

Komentari. (1)

Loading
Lady Dy

29.08.2021 23:20

Gledala sam film i moje mišljenje u vezi sa obnaženim scenama se nije promenilo. Nije mi izgledalo kao kroz zavesu, niti pristajem na reč drugih koje kažu da se nisu one skidale već 'lik'. Ja tu zaista ne vidim nikakvu umetnost.