Rokenrol čitanka: Žika Todorović otkrio kako je počeo da svira bubnjeve

Autor:

25.08.2021 17:30

Foto:

Foto:

Žika Todorović postepeno slaže slagalicu svoje prošlosti - važnih početaka i krajeva, prelomnih trenutaka i drugih bitnih momenata



Glumac Srđan Žika Todorović na zanimljiv način koristi svoje društvene mreže. Svaka fotografija je kao komadić slagalice koja će konačno dati sliku jednog života.

Pročitajte i Selfi o kome se priča - Danica Maksimović i Žika Todorović kao deca

Žika često objavljuje fotografije koje su istorijski bitne, kako za njegov privatni život, tako i za rekonstrukciju muzičke istorije i kinematografije, kojom se bave njegovi pratioci, često i sami zavedeni nostalgičnom igrom i sopstvenim sećanjima, koja su nastajala paralelno sa pomenutim fotografijama.

Pročitajte i Kraj jedne karijere - Kako su se razišli putevi Žike Todorovića i Koje

U jednom prelomnom momentu, Srđan je ostavio palice za bubanj i otišao na Akademiju, a na to ga je podstakao njegov otac, čuveni Bora Todorović, koji ga je na prijemni za glumu namamio sedmodnevnim otpustom iz vojske.

- Kada sam bio u vojsci Bora je svratio u posetu, doneo mi tekst i rekao: ‘Imaš nedelju dana da naučiš tekst i doći ćeš u Beograd da polažeš prijemni na akademiji. Uostalom i ako ne položiš imaćeš nedelju dana slobodno’. Znam da nije bio oduševljen idejom da budem bubnjar, baraba kako je on to govorio. Tako sam postao i glumac, a za ono drugo već ne znam - piše Srđan na jednoj svojoj objavi na Instagramu, a posle dodaje da u tom momentu niko od aktera nije bio svestan da je za Žiku počeo kraj muzičke karijere.

Potpuno zanemarujući hronologiju, Žika je mesecima kasnije, tačnije danas, objavio fotografiju koja je uspomena na početak muzičke karijere. Datira iz 1979. godine, a nastala je u doba Srđanovog prvog benda "Ulaz broj 1".

Pročitajte i Žika Todorović žali što nije slušao oca - Uvek igram barabe

- Moj prvi bend ‘Ulaz broj 1’.

Prešao sam na bas sa gitare jer je Darko (Radnička Kontrola) bio bolji. Borko (ex Partibrejkers) je bio levoruk, pa sam tako naučio i bubanj. Jesen ‘79 - piše u opisu fotografije.
Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading