Parče torte s venčanja princeze Dajana na aukciji posle 40 godina!

Autor:

29.07.2021 14:00

Foto:

Foto:

Venčanje princeze Dajane pratili su milioni širom sveta. Jedan od najvećih događaja u prošlom veku pamti se i danas, a predmeti koji su korišćeni tada sad asu na aukciji i vrede zaista mnogo.



Na današnji dan pre 40 godina sudbonosno ''da'' rekli su princ Čarls i dvadesetogodišnja Dajana Spenser, u londonskoj Katedrali svetog Pvala. Iako njihova bračna srećna nije dugo trajala, tačnije, 11 godina kasnije njihovi putevi su se razišli, a na zvaničnu potvrdu čekalo se još četiri godine, d abi 1996. godine razvod i zvanično usledio.

Ipak, predmeti i posluženje koje je korišćeno tada, nije izgubilo na vrednosti. S toga se veliko parče glazure od marcipana s jedne od 23 zvanične svadbene torte koje sadrži šećerni preliv kraljevskog grba u zlatnoj, crvenoj, plavoj i srebrnoj boji na godišnjicu njihovog braka ponovo se našlo na aukciji. 

Pročitajte i Prkosna princeza: pravila kraljevske porodice kojih se Dajana nije pridržavala

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ARY News (@arynewstv)

Kris Olburi, aukcionar i viši procenitelj za akucijsku kuću Dominic Winter Auctioneers iz Sirensestera u Gloučesteršajeru, rekao je da je parče u autentičnom stanju, kao kada je prvobitno prodano, međutim savetuje da ipak nije za jelo.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading