Neobičan hobi Miljana Davidovića: Klot i frket kao od šale!

Autor:

25.07.2021 15:45

Foto:

Foto:

Glumcu Miljanu Davidoviću, koga smo zapazili po ulogama u filmu ‘Vikend sa ćaletom’ i seriji ‘Igra sudbine’, od detinjstva štrikanje predstavlja hobi u kome nalazi antistres terapiju i kreativan način izražavanja



Premda je štrikanje savladao u detinjstvu, glumac Miljan Davidović (42) često i danas, posebno u trenucima kad je napet i anksiozan, poželi da uzme igle i vunicu kako bi nešto ištrikao. Veštinu koja je, ispostavilo se, odlična antistres terapija upražnjavao bi češće da ima više slobodnog vremena.

Pročitajte i Slavlje u domu popularnog "zloće" Pavla Jerinića

Foto: Jakov Simović za Gloriju

 

- Kada bi bilo profitabilno, voleo bih da imam fabriku u kojoj bi se pravila pletena odeća. Lučano Beneton je inspirisan jednim džemperom napravio kompaniju. Sada nemam dovoljno vremena za pletenje. Poželim da uzmem vunu i igle samo kada vidim nekoga da štrika. Imam spretne ruke za taj hobi i sve sam zapamtio, pa kada se dese te retke prilike da ispletem koji red, ide mi tako dobro kao da to radim svaki dan - kaže Miljan, koji je u poslednjoj godini dao odlične uloge u filmu i seriji “Vikend sa ćaletom” i seriji “Igra sudbine”.

Pročitajte i Jelena Đukić ne prihvata etiketu udate žene - Već tri godine nismo zajedno

Foto: Jakov Simović za Gloriju

 

Tehniku štrikanja savladao je kod bake u Sanskom Mostu gde je rođen i odrastao.

- Baka je nabavljala vunu, prela je na svojoj preslici i posle od tih vunenih niti štrikala šta je htela. Meni je to bilo interesantno pa sam je pitao da i mene nauči. Tako je sve počelo. Klot i frket su mi išli kao od šale jer imam vešte ruke. U mešanju vunice raznih boja nisam bio tako dobar, kao ni u sastavljanju delova, na primer rukava na džemperu. Prvo što sam ispleo bilo je ono najjednostavnije - šal. Kada sam se izvežbao, poželeo sam da napravim šal sa simbolima Crvene zvezde. Baba mi je malo pomogla oko kombinovanja crvene i bele boje, a ostalo sam radio sam. Bio sam ponosan na njega. U to vreme slušao sam hevi metal muziku i želeo sam da imam vuneni džemper na kome će biti slova H i M, pa sam i njega sam napravio, a baba je pomagala. Ma koliko jednostavno delovalo, pletenje zahteva znanje i koncentraciju. Vuna mora ravnomerno da se zateže i da se iglom ne preskače. Ceo intervju pročitajte u našoj Gloriji!

Komentari. (0)

Loading