Ekskluzivno za Gloriju

Danijela Štajnfeld ne odustaje: to mora da prestane, zato ja neću stati!

Autor:

24.07.2021 18:00

Foto:

Foto:

Iako je Više javno tužilaštvo odbacilo njenu krivičnu prijavu protiv Branislava Lečića za silovanje, glumica DANIJELA ŠTAJNFELD najavljuje da će se i dalje boriti u tom slučaju jer želi da ohrabri druge žrtve da prijave nasilje



Nakon odluke Višeg javnog tužila­štva u Beogradu da odbaci krivičnu prijavu koju je Danijela Štajnfeld (37) podnela protiv Branislava Lečića (65) optuživši ga za silovanje, glumica se oglasila i otkrila da neće stati sa svojom borbom. Zvezda filma “Ivkova slava” u odgovoru našem magazinu kratko je objasnila da se tokom ovog procesa ne bori samo za sebe već i da bi pomogla drugim žrtvama.

- Ne moram nikome ništa da dokazujem. Želim da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje i pravo na podršku. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebroje­no. To mora da prestane. Zato ja neću stati.

printscreen youtube

 

Glumica je još jednom ukazala da ona nije lagala.

- Ne sumnjam da tužilac zna da ja nemam nije­dan motiv da lažem ili izmišljam priče o tako stra­šnoj traumi, najstrašnijem napadu na moje ljudsko biće. Tužilac je, u vreme kada sam dostavila gomi­lu dokaznog materijala, čak počeo i da mi veruje.

Ona je ukazala i šta je posle ovakve odluke naj­važnije.

- Na nama je da sada konačno razumemo sve razloge ćutanja žrtava koje su svuda oko nas, a ko­je bi, da ih upitate, negirale sve traume koje su pro­živele ili ih još uvek proživljavaju, lagale vas u oči, samo da ne dožive ono što sam ja danas doživela - objasnila je Danijela, koja posle ovakve odluke tu­žilaštva ima pravo na prigovor.

Pročitajte i Kakav obrt: Lečić ponovo aktuelan ali ne biste pretpostavili zašto!

Elena Mudd

 

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je u martu podnela krivičnu prijavu protiv kolege Branislava Lečića kog je optužila da ju je tokom 2012. silovao, na lokaciji van Beograda, u vreme dok su zajedno radili na predstavi u Beogradskom dramskom pozorištu. Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu “Zaceli me”, koji je realizovala u Americi gde živi već nekoliko godina, otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije. Nakon što je obelodanila Lečićevo ime, poznati glumac pokušavao je danima da na svaki način demantuje njene navode. Na saslušanju u policiji je proveo više od 12 sati, a po izlasku je tvr­dio da je prošao poligraf.

Šteta je naneta!

Nakon odluke tužilaštva ogla­sio se i Branislav Lečić koji je između ostalog rekao da mu je učinjena nepovratna šteta.

- Iako sam, budući da nisam kriv, ovakav is­hod i očekivao, moram priznati da se ne osećam kao pobednik. Naime, šteta koja je naneta meni, mojoj porodici i prijateljima nikada i nikako ne može biti nadoknađena. Takođe, nenadoknadiva šteta naneta je i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu. Nakon ovakvog epiloga imaće još manje smelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama - rekao je glumac i po­zvao da se ubuduće više poštuje pretpostavka nevinosti, kao jedno od osnovnih ljudskih pra­va, a sve kako se nikome ne bi dogodilo da bu­de osuđen pre suđenja.

Pročitajte i Novi jezivi detalji: Lečić je Danijeli tražio da mu nakon zločina peva

ATA images

 

Dramski umetnik je izjavio da mu je sada po­treban odmor, a zatim će, kako je precizirao, jav­nost upoznati sa svojom stranom priče i konkre­tnim dokazima iz postupka.

Komentari. (1)

Loading
Zaza

25.07.2021 20:14

Podrška Danijeli i svim ostalim žrtvama ovog (ne)čoveka, kojih sam sigurna da ima još. Sve moje koleginice sa Pravnog fakulteta, koje su studirale tokom druge polovine devedesetih, a koje su viđale Leku kako saleće i sačekuje svoju buduću suprugu, decenijama mlađu od njega, koja je tada bila studentkinja, dobro znaju da Danijela i Merima ne lažu, da se radi o podmuklom predatoru, koji je zaštićen samo zbog toga što je u političkim vodama.