Mala svađa među glumcima: Ko je optužio Gagija Jovanovića za krađu?

Autor:

22.06.2021 12:00

Foto:

Foto:

Dragan Gagi Jovanović autor je vrlo popularne narodne pesme "Ružo rumena" - tako, bar, tvrde on i Sokoj, dok njegov kolega, glumac Nebojša Ljubišić to osporava



Nebojša Ljubišić tvrdi da je autor muzike i dela teksta najpopularnije narodne pesme u Srbiji, a ne njegov kolega kako je zavedeno u Sokoju, tako da su zbog "Ruže" završili na sudu.

Pročitajte i Gagi Jovanović - Depresija vreba emotivce kao što sam ja

Jelena Jovanov/Gloria

 

Ljubišić je tužio svog kolegu i klasića Gagija Jovanovića, da mu je ukrao pesmu. Iz Sokoja - Organizacije muzičkih autora Srbije, potvrdili su da je kao autor muzike i teksta velikog hita upisan samo Gagi Jovanović. Međutim, još prošle godine stigao im je dopis od Ljubišićevog advokata Nenada Rudovića, u kome on osporava Gagiju kompletno autorstvo nad muzikom i delom nad tekstom. Jovanoviću su zato blokirane isplate tantijema (godišnje nadoknade za autorska prava, op. aut.), a njegov kolega sada treba da sudu da dokaže da je autor pesme. Nije na odmet znati da slični procesi u svetu traju i po nekoliko godina, a tantijeme, čak i na malom tržištu kao što je Srbija, mogu da iznose i po nekoliko hiljada evra - piše "Kurir".

Pročtajte i Otvoreno pismo Dragana Jovanovića - Branka i Anđela su moja najveća snaga, moj smisao života

Dalibor Danilović za Gloriju

 

- Za sada na ovu temu neću davati nikave izjave - kratko je rekao Ljubišić, a glumčev advokat je objasnio da će oni ovaj spor najverovatnije rešiti između sebe.

Ni Dragan Gagi Jovanović nije bio raspoložen za priču na ovu temu.

- Ne bih komentarisao ceo slučaj. Za mene je to tužna priča. Bili smo drugari, ali vremenom se ljudi menjaju... - poručio je Jovanović za "Kurir".

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading